Καλοκαιρινή κρύα αγγουρόσουπα

Ιουνίου 25, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι ξεκινώντας όπως πάντα extreme, είχε φτιάξει με το ταπεινό αλλά πάντα αγαπητό αντιπροσωπευτικό, καλοκαιρινό ζαρζαβατικό ως πρώτη συνταγή στο blog αγγούρι γλυκό κουταλιού και ύστερα αγγούρι παγωτό! 😀

Τώρα ας κάνει και κάτι mainstream για τα δεδομένα του, όπως μια δροσερή, καλοκαιρινή αγγουρόσουπα! Η σούπα βράζει κανονικά, μετά όμως κρυώνει, μπαίνει στο ψυγείο και τρώγεται κρύα σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό μπρουσκέτας, όπως την κατανάλωσε και το Παράξενο Πιρούνι.

Το Παράξενο Πιρούνι για ποσότητα ίση με δυο από τα μπολάκια της φωτογραφίας έπλυνε καλά ένα μεγαλούτσικο αγγουράκι και το έκοψε σε φέτες. Το έβαλε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου με ένα μέτριο κρεμμύδι σε φέτες και λίγο φρέσκο μαϊντανό σε ενάμιση περίπου φλιτζάνι από τον αρωματικό ζωμό αυτής της συνταγής.

Όταν τα λαχανικά είχαν βράσει και μαλακώσει, το Παράξενο Πιρούνι πέρασε το μίγμα στο multi όταν είχε γίνει χλιαρό προς κρύο και σούρωσε καλά χρησιμοποιώντας ένα τούλι και στύβοντας όσο μπορούσε. Έβαλε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Όταν ήταν να σερβίρει, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε αντί για κρέμα γάλακτος λίγο γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και διακόσμησε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Η σπιτική μπρουσκέτα με το τυρί κότατζ και τον καπνιστό σολωμό ταίριαξε υπέροχα με τη σούπα και το πιάτο αποτέλεσε το "καλό" Κυριακάτικο και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα του Παράξενου Πιρουνιού.
Αντί για αγγούρι σαλάτα για πολλοστή φορά λοιπόν, τι θα έλεγες για αγγούρι σούπα? 😉

You Might Also Like

0 σχόλια