Αβγοφέτες μήλου με χαρούπι στο φούρνο

Ιουνίου 19, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτός ο νους του Παράξενου Πιρουνιού κατεβάζει ξέφρενα ιδέες, τη μία μετά την άλλη! Μπορεί να μην τις διαβάζει κανείς άλλος πέρα από το ίδιο, αλλά τι πειράζει? Η ευρηματικότητα και το μοναδικό του έργο θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην ιστορία και σ' αυτό εδώ το blog. 😊

Οι ιδέες στο πεδίο της μαγειρικής τουλάχιστον ποτέ δε μπορεί να είναι 100% πρωτότυπες, μια και όλα τα υλικά είναι γνωστά και έχουν ανακαλυφθεί πριν από εμάς. Το δημιουργικό κομμάτι είναι το μπλέξιμο και ο συνδυασμός αυτών. Ανασύροντας και μνήμες από τα ανεξίτηλα παιδικά χρόνια, το Παράξενο Πιρούνι πεθύμησε αβγοφέτες για πρωινό! Ο φούρνος του παραξενοπιρουνίσιου χωριού όμως που μοσχομύριζε όποια ώρα κι αν περνούσες απέξω δεν υπάρχει πια και το αληθινό ψωμί είναι δυσεύρετο πλέον. Εννοείται πως το γεμάτο συντηρητικά ψωμί του τοστ από το σούπερ μάρκετ έχει να δει το φως του παραξενοπιρουνίσιου σπιτιού εδώ και πολύυυ καιρό!

Αντί για αβγοφέτες με ψωμί λοιπόν, γιατί να μην είναι... μηλοφέτες? Και μάλιστα θα είναι υβριδικό γλυκό που παντρεύει αβγοφέτες και τηγανίτες μήλου! Χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, με ένα τσικ σοκολατένιας γεύσης χάρη στο χαρούπι και φυσικά ψητές στο φούρνο αντί για τηγανιτές! Ποιο μικρό ή μεγάλο παιδάκι δε θα λατρέψει ένα τέτοιο πρωινό?

Το Παράξενο Πιρούνι λοιπόν έπλυνε καλά δυο μέτρια, κόκκινα, γλυκά μήλα. Τα σκούπισε και τα έκοψε σε οριζόντιες, ισόπαχες στρογγυλές φέτες χωρίς να τα καθαρίσει. Με προσοχή και ένα κοφτερό μαχαιράκι έκοψε ένα κυκλάκι από κάθε φέτα, αφαιρώντας έτσι τα κουκούτσια και δίνοντας ένα σχήμα ας πούμε ντόνατ. Στο multi το Παράξενο Πιρούνι έβαλε ένα μεγάλο αβγό, 2 κουταλιές χαρουπόσκονη, μπόλικη κανέλα και 4 βασιλικούς χουρμάδες ψιλοκομμένους και χτύπησε καλά να γίνει ομοιογενές. Ανακάτεψε αυτό το μίγμα με ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% και ο χυλός όπου βούτηξε μέσα κάθε μηλοφέτα ήταν έτοιμος!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κάθε μηλοφέτα που βουτούσε στο χυλό χαρουπιού, το Παράξενο Πιρούνι την περνούσε μετά και από τριμμένο παξιμαδάκι χαρουπιού για να την "πανάρει", την ακουμπούσε επάνω σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος a.k.a. λαδόκολλα και τέλος όλες μαζί ψήθηκαν στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν και να πάρουν χρώμα, 15 με 20 λεπτά περίπου.

Το Παράξενο Πιρούνι τις σέρβιρε ζεστές μαζί με λίγο χαρουπόμελο για σος και ευχαριστήθηκε ένα από τα πιο γλυκά και υγιεινά πρωινά που είχε τον τελευταίο καιρό!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

You Might Also Like

0 σχόλια