Μπισκότα με κεράσια, δυόσμο και φιστίκια Αιγίνης, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Ιουνίου 10, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Καλοκαίρι χωρίς κεράσια γίνεται? Ποιος δεν αγαπάει τα κόκκινα αρωματικά κεράσια που βρίσκονταν παραδοσιακά σε κάθε κορυφή τούρτας και στόλιζαν δροσερά ποτά μαζί με χρωματιστές ομπρελίτσες? Το μικρό Παράξενο Πιρούνι πρώτα έτρωγε το κερασάκι και μετά την τούρτα και ετοιμάσου γιατί μαζί του έχεις να φας κι εσύ πολλά κερασάκια!🍒

Νηστίσιμα μπισκότα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη φουλ στο άρωμα! Το Παράξενο Πιρούνι πάντρεψε κεράσια με φρέσκο δυόσμο, φιστίκια Αιγίνης, λέμονι και λίγο φρέσκο τζίντζερ και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό όσο δεν πάει! Διάβασε λοιπόν αμέσως πως τα κατάφερε!


Για 23 μεγάλα μπισκότα, το Παράξενο Πιρούνι χρειάστηκε:


- 3/4 κούπας φακές

- μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο φουντουκιού (ή όποιο άλλο καρποβούτυρο θέλεις)

- μια μεγάλη κουταλιά μέλι

- ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού

- μια χούφτα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου

- μια κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

- 100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ψίχα ωμά, ανάλατα

- μια κούπα κεράσια πλυμένα, στεγνωμένα, κομμένα στα δυο χωρίς το κουκούτσι


Από την προηγούμενη μέρα, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τις φακές να μουλιάσουν σε νερό. Για τη "ζύμη" φακής που χρησιμοποιεί σε αυτού του τύπου τα μπισκότα, πάντα μουλιάζει τις φακές για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα λοιπόν που ξεκίνησε να φτιάχνει τα μπισκότα, σούρωσε και ξέπλυνε καλά τις φακές.

Το Παράξενο Πιρούνι μπλένταρε τις φακές μαζί με λίγο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φιστίκια Αιγίνης και τα κεράσια μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος και ομοιογενής πολτός, που σε όψη και υφή θα θυμίζει χυλό για pancake περίπου. Άδειασε τον πολτό σε μπολ και πρόσθεσε τα φιστίκια Αιγίνης και τα κεράσια ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού στον χυλό.

Επάνω στη σχάρα του φούρνου το Παράξενο Πιρούνι άπλωσε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθέτησε κουταλιές από το μίγμα χωρίς να τις πατήσει ή απλώσει παραπάνω μιας και ο χυλός στο ψήσιμο δεν φουσκώνει περισσότερο.

Τα μπισκότα ψήθηκαν κλασικά στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να σχηματιστούν και να σκουρύνουν ελαφρώς.

Δοκιμάστηκαν μετά από μισή περίπου ώρα αφού κρύωσαν και τοποθετήθηκαν σε κλειστό κουτί μπισκότων στο ψυγείο για να συνοδεύουν τον πρωινό καφέ του Παράξενου Πιρουνιού με τον πιο υγιεινό και ταυτόχρονα νόστιμο και αρωματικό τρόπο!

You Might Also Like

0 σχόλια