Μπισκότα γιαουρτιού με ντοματάκια πικάντικα, χωρίς γλουτένη

Ιουνίου 13, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Σε πιάνουν και σένα βραδινές λιγούρες? Μήπως μετά το γλυκό θέλεις και κάτι αλμυρό και το ανάποδο? Το Παράξενο Πιρούνι σκαρώνει στο λεπτό με ό,τι υλικά έχει στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας του τα καλύτερα και τα υγιεινότερα σνακ για τσιμπολόγημα χωρίς να χαλάει την ισορροπημένη διατροφή του!

Τα μπισκοτάκια αυτά είναι και τα πιο πρόσφατα. Το Παράξενο Πιρούνι φροντίζει να έχει πάντα ένα σακουλάκι με στραγάλια αφράτα κι ανάλατα σε κάποιο συρτάρι γιατί όπως έχει ξαναγράψει, πρόκειται για το πιο προσιτό και οικονομικό superfood, το οποίο έχει παράλληλα ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φουντούκια κτλ

Με ένα σακουλάκι στραγάλια λοιπόν καθαρού βάρους 180 γραμμαρίων και ένα κεσεδάκι στραγγιστού γιαουρτιού 2% λιπαρών προέκυψαν 20 πεντανόστιμα μπισκοτάκια χωρίς γλουτένη μάλιστα αφού δε χρησιμοποιήθηκε αλεύρι παρά το "αλεύρι" των στραγαλιών που έγιναν σκόνη στο multi (δηλαδή κανονικό ρεβυθάλευρο!). 

Σε μπολ το Παράξενο Πιρούνι έβαλε το γιαούρτι που το ανακάτεψε με το ρεβυθάλευρο ενισχυμένο με πιπέρι, ρίγανη ξερή, σκόρδο σκόνη και πάπρικα! Μπήκαν και μερικά ντοματάκια κομμένα στη μέση καθώς και ένα φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (το πράσινο μόνο μέρος), όλα αυτά ζυμώθηκαν και αναμίχθηκαν καλά μεταξύ τους, πλάστηκαν σε μπισκοτάκια και ψήθηκαν κλασικά σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν και να σκουρύνουν ελαφρώς.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Τα μπισκότα μεταφέρθηκαν και στο υπνοδωμάτιο του Παράξενου Πιρουνιού για τις ακόμα πιο βραδινές λιγούρες και ικανοποίησαν μικρούς και μεγάλους! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια