Κερασομακαρονάδα
Ιουνίου 11, 2024Να λοιπόν που ήρθε και η σειρά της κερασομακαρονάδας! Φτωχή σε θερμίδες και λιπαρά όμως πλούσια σε χρώμα κι άρωμα, ελαφριά και νόστιμη!
Το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε μια κούπα ντοματάκια και 2/3 κούπας κεράσια τα οποία έπλυνε και ύστερα έκοψε στα δυο τα κεράσια αφαιρώντας το κουκούτσι κι αποφλοίωσε τα ντοματάκια χαράζοντας τα ελαφρά και βουτώντας τα για λίγα λεπτά σε βραστό νερό.
Σε κατσαρολάκι, έβαλε τα ντοματάκια κομμένα κι αυτά στα δύο, τα κεράσια, μια κουταλιά φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ, ένα φύλλο δάφνης, 2 κόκκους μπαχάρι, 2 καρφάκια γαρίφαλλο, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και αλάτι και έβρασε σε πολύ χαμηλή φωτιά με το κατσαρολάκι του κλειστό για μισή ώρα περίπου. Ξεσκέπασε, δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και άφησε τα υγρά να εξατμιστούν και τη σάλτσα του να γίνει σαν σιρόπι.
Το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε αμέσως τα βρασμένα μακαρόνια του με τη σάλτσα κερασιού και απόλαυσε την καλοκαιρινή του μακαρονάδα με πράσινη σαλάτα.
Γιατί στα παραξενοπιρουνίσια μέρη, η υγιεινή διατροφή δεν είναι ποτέ βαρετή! 😉
Όσον αφορά τις φρουτομακαρονάδες, το Παράξενο Πιρούνι έχει φτιάξει:
Και αχλαδομακαρονάδα!
0 σχόλια