Αχλαδομακαρονάδα νηστίσιμη

Μαρτίου 13, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Πίσω έχει... η αχλάδα την ουρά! Και το Παράξενο Πιρούνι την αχλαδομακαρονάδα! Ω ναι, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νηστείας που προηγείται του Πάσχα και πριν τα καλαμαράκια και την ταραμοσαλάτα της Καθαράς Δευτέρας, πρωτοτύπησε με μια νηστίσιμη μακαρονάδα που δεν έχει σκεφτεί κανένας άλλος στην υφήλιο! 😊

Το Παράξενο Πιρούνι για να τη φτιάξει δεν είχε παρά να πλύνει και να κόψει σε κυβάκια ένα μικρό, ώριμο αχλάδι, να πλύνει λίγο δυόσμο φρέσκο για να πάρει και να ψιλοκόψει τα φυλλαράκια του και να καθαρίσει και ψιλοκόψει μια σκελίδα σκόρδο.

Αφού τα ζυμαρικά του είχαν βράσει (το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε βιολογικές βίδες από ρεβύθι χωρίς γλουτένη) τα σούρωσε και στο κατσαρολάκι του σώταρε σε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο το σκόρδο για να δώσει το άρωμά του, πρόσθεσε τα κυβάκια αχλαδιού και τα σώταρε λίγο κι αυτά και στη συνέχεια πρόσθεσε μισό κουτάκι vegan κρέμα γάλακτος από κάσιους την οποία προτιμά από την κανονική και για τη γεύση της αλλά και για την πηκτική της ικανότητα (δες εδώ ποια είναι).

Το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε τελευταία τα φυλλαράκια του δυόσμου και μερικούς κόκκους ολόκληρου μαύρου πιπεριού και άφησε το μίγμα σκεπασμένο στο κατσαρολάκι του να σιγοβράσει 5 λεπτά. Ύστερα ξεσκέπασε, δυνάμωσε τη φωτιά και όταν η σάλτσα του έπηξε, έριξε και τα ζυμαρικά του, ανακάτεψε και αυτό ήταν!

Η δροσιά που χαρίζει ο φρέσκος δυόσμος μαζί με τη γλυκίζουσα γεύση από το αχλάδι κοντράρονται όσο πρέπει από την ένταση του μαύρου πιπεριού με αποτέλεσμα γεύσεις και υφές να παντρεύονται τέλεια σε αυτή τη μοναδική, νηστίσιμη μακαρονάδα!

You Might Also Like

0 σχόλια