Σπαγγέτι με ντοματάκια και ροδάκινο

Ιουλίου 30, 2018

μακαρονάδα με ροδάκινο, μακαρόνια με ροδάκινο, νηστίσιμη μακαρονάδα, μακαρονάδα light, μακαρόνια διαίτης, μακαρονάδα με λίγες θερμίδες, μακαρόνια με φρούτα, μακαρονάδα με φρούτα, καλοκαιρινή μακαρονάδα


Το καλοκαιρινό αφιέρωμα στα ζυμαρικά εδώ, στο ιντερνετικό σπίτι του Παράξενου Πιρουνιού τελειώνει. Τελειώνει όμως όπως του αξίζει.
Πως δηλαδή; Μα με μια μακαρονάδα παράξενη η οποία ενώ έχει ελάχιστα υλικά τα έχει όλα (είναι αυτό που λένε στο χωριό του Παράξενου Πιρουνιού, less is more :)
Είναι δηλαδή εύκολη, νόστιμη, ελαφριά, μεσογειακή, διαιτητική, νηστίσιμη, γρήγορη, φτηνή και εντελώς μα εντελώς καλοκαιρινή! Πραγματικά, πιο καλοκαιρινή δε γίνεται!

Το παράξενο εδώ είναι η κάπως αλλιώτικη εκδοχή της σάλτσας ντομάτας. Δεν περιέχει καθόλου σκόρδο και κρεμμύδι, είναι όμως αρκετά εύγευστη, αρωματική λόγω του ροδάκινου και πιο ελαφριά!
Το Παράξενο Πιρούνι σκέφτεται ήδη πως αντί για ροδάκινο, αν είναι άνοιξη μπορεί να βάλει φράουλα (όταν το κάνει θα ενημερώσει)!

Για ένα άτομο και ένα πιρούνι, χρησιμοποιείς το 1/3 της σάρκας από ένα μεγάλο ροδάκινο, το οποίο καθαρίζεις και κόβεις σε κυβάκια. Με το μάτι, βάζεις την τριπλάσια ποσότητα (δηλαδή ένα μέρος ροδάκινο, 3 μέρη ντομάτα) από ξεφλουδισμένη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τους σπόρους και το ζουμί της. 
Το Παράξενο Πιρούνι είχε στις γλάστρες του ντοματάκια και χρησιμοποίησε αυτά αντί για μεγάλες ντομάτες. Τα βούτηξε για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, τους έβγαλε έτσι εύκολα το φλούδι και τα χρησιμοποίησε ολόκληρα.
Έβαλε σε κατσαρολάκι τα κομματάκια του ροδάκινου, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Έβρασε σε σιγανή φωτιά με το κατσαρολάκι κλειστό αρχικά για να μαλακώσουν τα ντοματάκια και το ροδάκινο, ύστερα δυνάμωσε τη φωτιά και ξεσκέπασε για να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα. 
Προς το τέλος, έβαλε και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.


ελαφριά σάλτσα ντομάτας, ροδάκινα και ντομάτα στην κατσαρόλα

Ανακάτεψε τα βρασμένα και σουρωμένα σπαγγέτι (δεν πήρε τα πολύ λεπτά) με τη σάλτσα και αυτό ήταν! 
Εσύ αν θέλεις μπορείς φυσικά να προσθέσεις και τριμμένο τυρί, το Παράξενο Πιρούνι είναι ακόμα σε vegan φάση και δεν έβαλε. Φρόντισε όμως να βάλει από δίπλα αρκετό δροσερό ροζέ κρασί, που ταίριαξε τέλεια με τον φρουτώδη χαρακτήρα της παράξενης μακαρονάδας του!

You Might Also Like

0 σχόλια