Εύκολη μεσογειακή μακαρονάδα
με κρέμα φέτας, ελιές και ρίγανη
Ιουλίου 03, 2018
Το θέμα του μήνα είναι τα ζυμαρικά. Τα αγαπητά σε όλους ζυμαρικά που έχουν κυριολεκτικά λατρευτεί, μαγειρευτεί με χιλιάδες τρόπους και τσιμπηθεί από αμέτρητα πιρούνια.
Μια απλή και ίσως όχι και τόσο παράξενη συνταγή είναι η πρώτη και η σημερινή.
Το Παράξενο Πιρούνι όταν δεν κρατιέται και θέλει να τσιμπήσει επειγόντως κάτι, συνηθίζει να τη φτιάχνει με ό,τι υλικά υπάρχουν διαθέσιμα.
Αν θες να τη φτιάξεις κι εσύ, ξεκίνα να βράζεις τα μακαρόνια και καθώς βράζουν, σε άλλο μικρότερο κατσαρολάκι ή και μπρίκι ακόμα βάλε λίγο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (πλήρες ή και light αν είσαι σε διατροφή) να ζεσταθεί και τρίψε μέσα ένα κομμάτι φέτα. Ανακάτεψε λίγο να λιώσει η φέτα και πρόσθεσε μερικές ελιές αφού τους βγάλεις το κουκούτσι και λίγη ρίγανη.
Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα φέτας που ετοίμασες για να δέσουν όλα τα υλικά.
Σερβίρεις τη μακαρονάδα σου ζεστή, τόσο εύκολο ήταν!
Παραλλαγές: Αντί για ρίγανη βασιλικό, αντί για ελιές λιαστή ντομάτα, ψητή κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια, κάππαρη, κτλ... Γίνεται επίσης πολύ νόστιμη και με ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Γενικότερα, φαντασία και όρεξη να ‘χεις!
0 σχόλια