Σορμπέ μπρόκολο

Ιουνίου 29, 2018

σορμπέ μπρόκολο, παγωτό μπρόκολο, παγωτό με μπρόκολο, vegan παγωτό, παγωτό με λίγες θερμίδες, χορτοφαγικό παγωτό, πράσινο παγωτό, υγιεινό παγωτό, νηστίσιμο παγωτό, περίεργο παγωτό, παράξενο παγωτό, παγωμένο μπρόκολο, γλυκά με μπρόκολο

Ύστερα από τα μπισκότα με μπρόκολο, το Παράξενο Πιρούνι δε θα μπορούσε να μη σκεφτεί και μια ακόμα παράξενη μπροκολοσυνταγή. Παράξενη μεν, πανεύκολη, οικονομική και υγιεινή δε.

Για ένα ταπεράκι χωρητικότητας 900 ml / 500 γραμμαρίων:

- ένα μπρόκολο μέτριο προς μικρό
- ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό (από αυτό που έβρασε το μπρόκολο)
- ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- χυμό ενός μέτριου λεμονιού
- λίγο ούζο και λίγο λικέρ μαστίχας Skinos
- ξύσμα μισού λεμονιού

Το Παράξενο Πιρούνι ξεκίνησε να φτιάχνει το καταπράσινο αυτό σορμπέ βράζοντας ασφαλώς το μπρόκολο. Αφού το έβρασε το σούρωσε και κράτησε ένα φλιτζάνι από το ζουμί του. Με αυτό το ζουμί, ένα φλιτζάνι ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού έφτιαξε ένα απλό σιρόπι βράζοντας για ένα, άντε 2 λεπτά. 
Άφησε το σιρόπι αυτό να κρυώσει και στη συνέχεια πολτοποίησε στο blender το βρασμένο μπρόκολο κομμένο σε κομματάκια μαζί με το σιρόπι.  

Όταν αυτό το λείο, πράσινο μίγμα είχε κρυώσει τελείως το έβαλε σε πλαστικό ταπεράκι παγωτού και στην κατάψυξη. Ύστερα από 45 λεπτά το έβγαλε για να να το χτυπήσει στο blender με σκοπό να πετύχει μια ωραία, αφράτη υφή. 
Όπως κάνει πάντα όταν φτιάχνει σορμπέ και παγωτά, επαναλαμβάνει τη διαδικασία του "χτυπήματος" στο blender ανά τακτά χρονικά διαστήματα όσες περισσότερες φορές μπορεί.


παγωτό μπρόκολο, γρανίτα μπρόκολο, σορμπέ μπρόκολο


Την πρώτη φορά που το χτύπησε στο blender πρόσθεσε το ξύσμα του λεμονιού, το ούζο και το λικέρ. Σε περίπτωση που και άλλα παράξενα -η μη- πλάσματα θελήσουν να φτιάξουν το παραπάνω υπέροχο χορτοφαγικό σορμπέ, μπορούν ασφαλώς να προσθέσουν τα αρωματικά υλικά της αρεσκείας τους.
Το Παράξενο Πιρούνι τα συμβουλεύει να μη φοβηθούν να βάλουν και κάποια ποσότητα αλκοόλ, καθώς βοηθάει στο να μείνει το κάθε σπιτικό παγωτό -χορτοφαγικό ή και όχι- μαλακό.

Και με αυτό το παγωτό μπρόκολο που επίσης προβλέπεται να μείνει στην ιστορία (θετικά ή και αρνητικά βέβαια, αλλά bad publicity is no publicity :), αποδεικνύεται περίτρανα πως οι τρόποι για να φάει κανείς τα πράσινα, ωφέλιμα λαχανικά του είναι περισσότεροι από τους προφανείς!

You Might Also Like

0 σχόλια