Μπισκότα με κινόα, σταφίδες, καρύδα,
σοκολάτα και άρωμα πορτοκάλι

Ιουνίου 25, 2018

quinoa, superfood, breakfast, cookies, κινόα, υγιεινά μπισκότα, νηστίσιμα μπισκότα, μπισκότα χωρίς ζάχαρη, μπισκότα με κινόα, υπερτροφές, υγιεινά γλυκά, γλυκά με υπερτροφές, υγιεινές συνταγές

Το Παράξενο Πιρούνι όπως αναφέρθηκε και στο προηγούμενο post τσιμπάει τα πάντα, για να συνεχίσει ωστόσο στο ίδιο υγιεινό, light, superfood, vegan, gluten-free και sugar-free μοτίβο σήμερα τσιμπάει cookies για το πρωϊνό με κινόα και ένα σωρό άλλα νόστιμα υλικά τα οποία επίσης φτιάχνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Υλικά:

- 1/3 κούπας περίπου κινόα
- μια χούφτα μαύρες σταφίδες
- μια ώριμη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- λίγη κανέλα
- 1/4 κούπας καρύδα (ή και λίγο περισσότερο)
- 100 γρ. περίπου κομμάτια σοκολάτα υγείας με στέβια (ή λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα)


Η πρώτη του δουλειά ήταν να ξεπλύνει πολύ καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό (αυτό γίνεται για να μην πικρίσει) και να τη βάλει να βράσει σε διπλάσια ποσότητα νερού (αν και αυτό βάζει πάντα λίγο παραπάνω νερό). Προς το τέλος, πριν απορροφηθεί τελείως το νερό έβαλε και τις σταφίδες. Δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε το νερό να εξατμιστεί.
Θέλει προσοχή και ανακάτεμα με ξύλινο κουτάλι σ' αυτό το σημείο για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. 
Κατέβασε από τη φωτιά. Το μίγμα στην όψη είχε γίνει σαν κολλώδες ριζότο.

Το άφησε λίγο να κρυώσει και πρόσθεσε τη λιωμένη μπανάνα, το ξύσμα, την κανέλα, την καρύδα και τη σοκολάτα (όταν το Παράξενο Πιρούνι κάνει διατροφή, βάζει σοκολάτα με στέβια την οποία βρίσκει πλέον εύκολα στο σούπερ μάρκετ). Ανάλογα με το πόσο εύπλαστο φαίνεται το μίγμα, μπορεί να προστεθεί λιγότερη ή περισσότερη καρύδα. 
Με δύο παράξενα κουταλάκια (για ανθρώπους και όχι πιρούνια, με τα χέρια), σχημάτισε μικρά μπισκοτάκια τα οποία τοποθέτησε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πάνω σε μια λαμαρίνα.

Τα έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (ανάλογα και με τον φούρνο) μέχρι που πήραν ένα πολύ ελαφρύ χρώμα και φάνηκε ότι έχουν στεγνώσει. 
Τσιμπιούνται ζεστά αλλά και κρύα και διατηρούνται μαλακά γι' αρκετό καιρό.

You Might Also Like

0 σχόλια