Vegan ζυμαρικά ρεβυθιού
με πέστο αβοκάντο

Ιουνίου 12, 2018

vegan pasta, νηστίσιμη μακαρονάδα, μακαρονάδα χωρίς γλουτένη, μακαρόνια χωρίς γλουτένη, συνταγές με αβοκάντο, ζυμαρικά με αβοκάντο, μακαρόνια από ρεβύθι

Το Παράξενο Πιρούνι δεν κολλάει σε κατηγορίες φαγητών, διατροφικά πλάνα, food trends κτλ.
Προσπαθεί όσο μπορεί να τσιμπάει απ’ όλα. Έτσι όταν βρήκε σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα βίδες από αλεύρι ρεβυθιού, σκέφτηκε να τσιμπήσει τα περίεργα αυτά ζυμαρικά που μέχρι τώρα δεν είχε δοκιμάσει.

Για μια πρώτη απλή συνταγή έτσι ώστε να μπορέσει να καταλάβει περισσότερο τη γεύση του κυρίαρχου υλικού του (των ζυμαρικών δηλαδή) και λιγότερο τη γεύση της συνοδευτικής σάλτσας σκέφτηκε να φτιάξει στα γρήγορα ένα πέστο από αβοκάντο. Superfood το ρεβύθι, superfood και το αβοκάντο ταιριάζουν σκέφτηκε το πιρούνι κι εξάλλου το κάνεις που το κάνεις υγιεινό, φτάστο μέχρι τέλους.
Οπότε το πιρούνι έφτιαξε τσακ - μπαμ ένα vegan, gluten free και light γεύμα τίγκα στην πρωτεΐνη ωστόσο, το οποίο όπως πίστευε θα του έδινε την απαραίτητη ενέργεια για να τσιμπάει ακόμα πιο δυνατά τα διάφορα περίεργα που συναντούσε.

Καθάρισε ένα ώριμο αβοκάντο και κόβοντάς το σε κομματάκια μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού, μαύρο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και μια μεγάλη τσιμπιά ρίγανη τα έκανε όλα μαζί μια λεία πράσινη κρέμα στο μπλέντερ.
Το πιρούνι το έκανε αυτό ενώ τα ζυμαρικά του έβραζαν. Τελικά έβρασαν γρηγορότερα από το χρόνο που χρειάστηκε για να φτιάξει το πέστο, πράγμα που το εντυπωσίασε και το έκανε να σκεφτεί ότι καλά έκανε και τσίμπησε τα συγκεκριμένα ζυμαρικά, καθώς έβρασαν ακόμα πιο γρήγορα από τα συνηθισμένα.
Για να αραιώσει το πέστο έβαλε και λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αλάτι δεν έβαλε καθόλου γιατί εκείνη τη μέρα ήταν σε φάση "χωρίς" (χωρίς ζωϊκά - γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, χωρίς αλάτι, κ.ο.κ.) και τελικά δεν του φάνηκε άσχημο το πιάτο γευστικά. 

Αν και χωρίς αλάτι, το λεμόνι, το πιπέρι, η ρίγανη και το σκόρδο έδωσαν ένταση και μεσογειακό στίγμα και τα ζυμαρικά όπως διαπίστωσε το πιρούνι είχαν τη διακριτή γεύση και το άρωμα του ρεβυθιού στο βαθμό που το ίδιο έκρινε ότι χρειαζόταν.
Το Παράξενο Πιρούνι δε σταματά τα υγιεινά του τσιμπήματα εδώ. Έχει κι άλλα vegan θέματα στη blogoαποθήκη του τα οποία προσεχώς θα ανεβάσει.

You Might Also Like

0 σχόλια