Σαλάτα ζυμαρικών
με σταφύλι, κασέρι και βασιλικό

Ιουλίου 09, 2018

σαλάτα με ζυμαρικά, σαλάτα με σταφύλι και τυρί, σαλάτα με σταφύλι, σταφύλι και κασέρι, σταφύλι και τυρί, σαλάτα ζυμαρικών διαίτης, σαλάτα ζυμαρικά νηστίσιμη, μακαρόνια νηστεία

Το Παράξενο Πιρούνι συνεχίζει απτόητο το αφιέρωμά του στα ζυμαρικά τσιμπώντας σήμερα μια πολύ ελαφριά και υγιεινή καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα.
Ψωμί, κασέρι και σταφύλι είναι ένα ελληνικό, υγιεινό, καλοκαιρινό σνακ γνωστό χρόνια τώρα.
Έτσι το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε: Κι αν αντί για ψωμί βάλεις ζυμαρικά όπως πένες και φτιάξεις μια light μακαρονοσαλάτα; 
Προτίμησε μάλιστα πένες ολικής αλέσεως (δε θέλει να κάνει διαφήμιση αλλά αυτές της Melissa του φαίνονται καλύτερες με διαφορά από τις άλλες) και νομίζει πως στη συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζουν περισσότερο από τις λευκές.

Έβρασε al dente σε αλατισμένο νερό μια μερίδα πένες (με το μάτι τα υπολόγισε όλα), τις σούρωσε αμέσως και τους έριξε φρέσκο κρύο νερό – ΜΟΝΟ όταν πρόκειται για σαλάτα ξεπλένει τα βρασμένα ζυμαρικά μόλις τα στραγγίξει! Αυτό το κάνει για να μην κολλάνε μέχρι να τα ανακατέψει με τα άλλα υλικά και το dressing, αλλά και για να έχουν μια αίσθηση κάπως "κρουστή". 
Τις ξανασούρωσε γρήγορα από το κρύο νερό και χωρίς να καθυστερεί και πάλι τους πρόσθεσε ρώγες από σταφύλι σουλτανίνα (μερικές που του φάνηκαν μεγάλες τις έκοψε στη μέση), μικρά κομματάκια από κασέρι και αρκετά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
Το Παράξενο Πιρούνι επειδή έχει και μια προτίμηση στη vegan διατροφή, όταν θα ξαναφτιάξει τη μακαρονοσαλάτα θα βάλει αντί για κασέρι λίγο καρύδι το οποίο και νόστιμο είναι, και ταιριάζει με τα ζυμαρικά και το σταφύλι.

Είχε ετοιμάσει από πριν ένα ελαφρύ μα αρωματικό dressing από ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ και λίγο μέλι (δοκίμαζε καθώς το έφτιαχνε και ρύθμισε εκείνη την ώρα τις ποσότητες μελιού και χυμού λεμονιού).
Έριξε και το dressing λοιπόν, ανακάτεψε (εσύ δοκιμάζεις και αν θέλεις προσθέτεις αλάτι ή πιπέρι, στο Παράξενο Πιρούνι φάνηκε ότι δε χρειαζόταν), άφησε τη μακαρονοσαλάτα για καμιά ώρα στο ψυγείο να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα και ύστερα φρόντισε να την τσιμπήσει κατάλληλα!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Καλά, θα με τρελλάνεις με τις υπέροχες ζυμαρικοσυνταγές σου!! Αυτό το πιάτο πρέπει να είναι πανδαισία!!!
    Φιλιά καλημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή Κική για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι τόσο να βλέπω έστω κι ένα - δυο άτομα να ρίχνουν καμιά ματιά στα παράξενά μου! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή