Μακαρόνια με μπύρα Κέρκυρας,
νούμπουλο και κολοκυθάκια

Ιουλίου 04, 2018

μαγειρική με μπύρα, συνταγές με μπύρα, μακαρόνια με μπύρα, συνταγές με μπύρα, κερκυραική μπύρα, νούμπουλο, κερκυραικά αλλαντικά, κερκυραικό σαλάμι

Το Παράξενο Πιρούνι όταν δε τσιμπάει, βουτάει. Βουτάει στη μπύρα έτσι όπως άλλοι υπερήρωες βουτάνε σε μαγικό ζωμό. Εξάλλου η μπύρα είναι υπερτροφή ή υπερποτό για υπερανθρώπους, υπερπιρούνια και υπερόντα γενικότερα.
Όταν βρίσκεται στο αγαπημένο του υπερνησί, βουτάει στην υπέροχη Κερκυραϊκή μπύρα. Και πολλές φορές φτιάχνει με αυτήν διάφορα νόστιμα πράγματα για να τσιμπήσει μετά.

Για να φτιάξει την μπυρομακαρονάδα της φωτογραφίας χρησιμοποίησε:

- μισό πακέτο σπαγγέτι 
- 2 μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο ελαιόλαδο
- 1/3 κούπας περίπου νούμπουλο Κέρκυρας σε μικρά κυβάκια
- λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- μισό κουταλάκι κουρκουμά
- λίγο βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο 
- 2 φυλλαράκια φρέσκια ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα 
- ένα ποτήρι νερού μπύρα Corfu Real Ale Special
- 1/3 κούπας τριμμένο ημίσκληρο κίτρινο τυρί

Το Παράξενο Πιρούνι έπλυνε και έκοψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Καθάρισε και ψιλόκοψε το σκόρδο και ξεκίνησε να το σωτάρει σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και το νούμπουλο αφού είχε αφαιρέσει το λίπος που έχει στην άκρη.
Το νούμπουλο είναι ένα πολύ - πολύ  νόστιμο και μερακλίδικο Κερκυραϊκό αλλαντικό, το οποίο είναι αρκετά πιθανό να μπορεί κάποιος να βρει και εκτός Κέρκυρας σε ψαγμένα μαγαζιά και μπακάλικα.
Επειδή μια εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις, είναι αυτό:


νούμπουλο, σαλάμι κέρκυρα, αλλαντικό κέρκυρα

Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε επίσης στο κατσαρολάκι πιπέρι (όχι αλάτι γιατί θα έβαζε και τυρί στη συνέχεια κι επίσης το νούμπουλο είναι αρκετά αλμυρό), λίγο κουρκουμά, βασιλικό και την αρμπαρόριζα. Έσβησε με την ωραία αρωματική και λουλουδένια Corfu Real Ale Special, έκλεισε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και σιγόβρασε για 5 - 10 λεπτά, να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Παράλληλα, έβρασε και τα μακαρόνια του.
Ύστερα ξεσκέπασε το κατσαρολάκι με τα κολοκυθάκια και τη μπύρα, δυνάμωσε τη φωτιά και όταν τα υγρά μειώθηκαν κάπως, έβαλε τα μακαρόνια σουρωμένα και το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει το μίγμα ομοιογενές και κρεμώδες.

Ιδανικά το τυρί εφόσον η σημερινή συνταγή έχει εμφανέστατο Κερκυραϊκό στίγμα, θα μπορούσε να είναι Κερκυραϊκή / κορφιάτικη γραβιέρα αλλά και οποιοδήποτε ημίσκληρο κίτρινο τυρί κάνει.
Το Παράξενο Πιρούνι σέρβιρε τη μπυρομακαρονάδα του αμέσως και τη τσίμπησε ζεστή, πίνοντας ασφαλώς μαζί την αγαπημένη του Κερκυραϊκή μπύρα.
Η έντονη γεύση του πικάντικου νούμπουλου εξισορροπείται ιδανικά στο πιάτο από τα φρουτώδη αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της μπύρας και της αρμπαρόριζας και μαζί με το γήινο κολοκυθάκι και το ελαφρύ κίτρινο τυρί, η μπυρο-μακαρονάδα με άρωμα Κέρκυρας βγήκε ακριβώς όπως το Παράξενο Πιρούνι ήθελε και φαντάστηκε!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Υπέροχη μακαρονάδα και υπέροχη μπύρα!
    Το νησί σου -μαζί με όλες τις ομορφιές, τις μπύρες και τα φαγητά του- το λατρέψαμε οικογενειακώς πέρυσι.
    Νούμπουλο δεν δοκιμάσαμε όμως και αναρωτιέμαι γιατί!
    Ωραία, καλοκαιρινή πρόταση Έφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Ερμιόνη! Το νούμπουλο είναι αρκετά πικάντικο και με έντονη γεύση γι' αυτό και ταιριάζει με μπύρα αλλά και κρασάκι! Χαίρομαι που σου άρεσε το νησί μου και εύχομαι να ξαναπάτε, να δείτε και να γευτείτε περισσότερα. Εννοείται πως σιγά - σιγά θα ανεβάσω κι άλλες συνταγές με Κερκυραϊκό "χρώμα" και παράξενες και πιο απλές!

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρίσκω Έφη! Πολύ ωραία η συνταγή και το νούμπουλο (το λατρεύω) της δίνει μια πικάντικη νότα που την απογειώνει! Λατρεύω και την Κέρκυρα γενικά, έχω έρθει πολλές φορές αλλά πάντα θέλω κι άλλες!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική, καλώς ήλθες και σ' ευχαριστώ πολύ! Με ευχαριστούν ιδιαίτερα τα καλά σου λόγια και για την Κέρκυρα και για τα προϊόντα της, να 'σαι καλά!

      Διαγραφή