Ραβιόλια με φασκόμηλο
και σάλτσα καρύδι - ψωμί

Ιουλίου 18, 2018

ραβιόλια, μακαρόνια με καρύδια, ραβιόλια με καρύδια, μακαρόνια με ψωμί, μακαρόνια με σάλτσα ψωμιού, περίεργη μακαρονάδα

Το Παράξενο Πιρούνι απευθύνεται σήμερα σε σένα αναγνώστρια/αναγνώστη που δεν τρως απλά μακαρόνια, αλλά μακαρόνια με ψωμί (και καλά κάνεις).
Η (ίσως) παράξενη σημερινή συνταγή ζυμαρικών είναι ιταλική και με αρκετά πλούσια γεύση -χορτοφαγική ωστόσο. Συνδυάζει σε μια κρεμώδη σάλτσα ψωμί, καρύδι και φρέσκο φασκόμηλο το οποίο δίνει άλλη διάσταση στο πιάτο και το Παράξενο Πιρούνι σε συμβουλεύει να μην το παραλείψεις!


φρέσκο φασκόμηλο, ραβιόλια, ζυμαρικά με φασκόμηλο

Αν πείστηκες και θέλεις να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

- ένα μικρό πακέτο φρέσκα ραβιόλια (250 γραμμάρια)
- μια φέτα μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως 
- 1 κούπα γάλα, φρέσκο ή εβαπορέ (ό,τι σου αρέσει)
- λίγο βούτυρο
- 3 με 4 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο
- 1/3 κούπας τριμμένη καρυδόψιχα (όχι να γίνει εντελώς σκόνη)
- αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Αφαιρείς την κόρα από τη φέτα του ψωμιού και με το χέρι το τρίβεις, να γίνει μικρά ψίχουλα. Μουλιάζεις τα ψίχουλα στο γάλα.
Βράζεις τα φρέσκα ραβιόλια (το Παράξενο Πιρούνι πήρε με γέμιση σπανάκι - ρικότα, εσύ διαλέγεις όποια γεύση θέλεις). Τα συγκεκριμένα θέλουν μόνο 2 - 3 λεπτά βράσιμο. Τα σουρώνεις. 

Σε ένα τηγανάκι σωτάρεις για πολύ λίγο σε μια κουταλιά βούτυρο το φασκόμηλο. Όταν μυρίσεις αυτό το χαρακτηριστικό, ωραίο άρωμα που θα βγάλει το φρέσκο φασκόμηλο, βάζεις τα ραβιόλια ανακατεύοντας για πολύ λίγο σε χαμηλή φωτιά για να αρωματιστούν κι αυτά. Αποσύρεις από τη φωτιά, αφήνεις κατά μέρος και ετοιμάζεις τη σάλτσα.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζεις το γάλα με το μουλιασμένο ψωμί και όταν πάρει μια βράση, ρίχνεις και την καρυδόψιχα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το μίγμα στην κατσαρόλα, όταν δεις ότι έχει πήξει κάπως ρίχνεις στην κατσαρόλα και τα αρωματισμένα ραβιόλια και ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί.
Ύστερα από λίγο το όλο μίγμα σάλτσας - ζυμαρικών θα πήξει περισσότερο και θα καταλάβεις με το μάτι πότε θα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 
Τα σερβίρεις γρήγορα ζεστά μαζί με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Βλέπω πως συνεχίζεις ακάθεκτη στο θέμα των ζυμαρικών καλή μου!
    Και τα βρίσκω πολύ όμορφα αυτά τα φρέσκα ραβιόλια, που πραγματικά θυμίζουν ΙΤΑΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ!! Ναι, έχω ετοιμάσει αφιέρωμα στα ζυμαρικά για τον Ιούλιο και ξεθάβω όλες τις πετυχημένες παλιές μου μακαρονοσυνταγές, χεχε! Έχω και κάποιες νέες βέβαια. Μένουν άλλες 2 ακόμα συνταγές για την επόμενη βδομάδα. Και για τον Αύγουστο ετοιμάζω άλλο θέμα - έκπληξη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, αλλού έγραψα το σχόλιο γι αυτό το φαγητό, χιχι! Πάντως και εκείνη η σαλτσούλα και αυτή είναι εξαιρετική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία και για τα δύο φαγητά! Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή