Κοκτέιλ αλά ελληνικά:
Μαργαρίτα από την Κέρκυρα

Αυγούστου 03, 2018

κοκτέιλ, κουμ κουάτ ποτό, λικέρ κουμ κουάτ κοκτέιλ, συνταγές κοκτέιλ, κέρκυρα κοκτέιλ

Το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε να αφιερώσει τον μήνα Αύγουστο στα ίσως πιο καλοκαιρινά ποτά, δηλαδή στα κοκτέιλ.
Ξεκινάει λοιπόν με ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ, την αγαπημένη πολλών Μαργαρίτα, στο οποίο όμως έχει δώσει μια Κερκυραϊκή χροιά αφού χρησιμοποίησε το επίσης πιο κλασικό Κερκυραϊκό ποτό, που δεν είναι άλλο από το λικέρ κουμ κουάτ.

Στην βασική συνταγή για τη Μαργαρίτα (1 1/2 μέρος τεκίλα, 1/2 μέρος λικέρ πορτοκαλιού, 1 μέρος χυμό λάιμ), αντικατέστησε το λικέρ πορτοκαλιού (Triple sec ή κουαντρώ), με λικέρ κουμ κουάτ.
Αφού μέτρησε τις δόσεις, κούνησε τα 3 αυτά υγρά υλικά σε σέικερ με πάγο και σούρωσε σε ποτήρι για μαργαρίτα, το χείλος του οποίου είχε περάσει με μία φέτα λάιμ και βουτήξει σε αλάτι. Διακόσμησε και το ποτήρι με μία φέτα λάιμ.

Ο συνδυασμός του αλμυρού αλατιού και του ξινού λάιμ στο δροσερό κοκτέιλ, είναι πραγματικά πολύ ταιριαστός, γευστικός και "ορεκτικός" και μπορεί κάποιος να παρασυρθεί και να πιει αρκετά τέτοια ποτήρια!


λικέρ κουμ κουάτ κέρκυρα

Στο πίσω μέρος του μπουκαλιού, υπήρχε γραμμένο το παρακάτω το οποίο φάνηκε ιδιαίτερα ποιητικό στο Παράξενο Πιρούνι και το αντέγραψε για να συνοδέψει την κοκτεϊλοσυνταγή του:

Ο δρόμος των Kumquats:
"Οι Κινέζοι που πριν έναν αιώνα μας δώρισαν το διακριτικό και πολύτιμο χάρισμα αυτού του δέντρου, ίσως δε γνώριζαν ότι θα πλημμύριζαν με ακόμα πιο γλυκά αρώματα τη γωνιά της γης μας, ότι θα διακοσμούσαν με όλους τους τόνους του κίτρινου και του πορτοκαλιού τις λοφοπλαγιές του Αγίου Στεφάνου του Άνω Γαρούνα, ότι θα τους μετέτρεπαν σε έναν πιο αγνό κήπο όπου η φλόγα του ήλιου θα ξεμύτιζε από τις φυλλωσιές των δέντρων.
Αυτό το λικέρ αντιπροσωπεύει τη μετριοφροσύνη και το δυναμισμό, τη φυσικότητα και τη θέρμη, την απλότητα και τη γενναιόδωρη εργασία.
Δοκιμάστε το όπως θέλετε, μετά το γεύμα σαν χωνευτικό, σαν πρόποση ανάμεσα σε παλιούς και καινούριους φίλους, το άρωμά του δε θα σας προδώσει, γιατί είναι το ίδιο άρωμα αυτής της γης που θέλησε να μας φιλοξενήσει."

You Might Also Like

0 σχόλια