Διάφορα κοκτέιλ με μπύρα

Αυγούστου 16, 2018

μπύρα με τεκίλα, κοκτέιλ με μπύρα

Το Παράξενο Πιρούνι, όταν ήταν ακόμα μικρό πιρουνάκι, πρέπει να είχε πέσει μέσα σε ποτήρι μπύρας. Έτσι εξηγείται πως μεγαλώνοντας έγινε παράξενο αλλά και γερό, δυνατό και δημιουργικό.
Το Παράξενο Πιρούνι βρίσκει πάντα τρόπους να αξιοποιεί τη μπύρα του. Ακόμα και τη μπύρα που έχει περισσέψει στο ποτήρι από το προηγούμενο βράδυ όταν το Παράξενο Πιρούνι κοιμάται βλέποντας μισή την αγαπημένη του σειρά, το επόμενο μεσημέρι θα την ανακατέψει με παγάκια, φέτες λεμόνι, λίγη sprite zero που βρίσκει μέσα στο παράξενο ψυγείο του και λίγη (ή και περισσότερη) τεκίλα και θα κάνει στα γρήγορα ένα μπυροκοκτέιλ.
Και αυτό φυσικά, είναι μόνο η αρχή.

μπύρα με ροδάκινο, κοκτέιλ με μπύρα και ροδάκινο

Για να φτιαχτεί το παραπάνω μπυροκοκτέιλ χρειάστηκαν τα υλικά της φωτογραφίας παρακάτω, δηλαδή ένα μπουκάλι μπύρας τύπου weiss, ένα ώριμο, μαλακό ροδάκινο και λίγο λικέρ ροδάκινου. Στο χαρακτηριστικό, ψηλό ποτήρι όπου το Παράξενο Πιρούνι πίνει την αγαπημένη του Βεργίνα Weiss, έβαλε το ροδάκινο καλά πολτοποιημένο, συμπλήρωσε σιγά – σιγά με μπύρα και για να ενισχύσει τη γεύση του ροδάκινου έβαλε και ένα σφηνάκι από το ροδακινολικέρ.
Ουσιαστικά, έφτιαξε μια παραλλαγή του κοκτέιλ Bellini, μόνο που αντί για σαμπάνια έβαλε μπύρα, οπότε και το βάφτισε...Beerini!


Το δεύτερο μπυρο-κοκτέιλ είναι κάτι που το Παράξενο Πιρούνι διάβασε πως το κάνουν στη Γερμανία, του φάνηκε αρκετά παράξενο και όπως ήταν φυσικό, δε μπόρεσε να αντισταθεί.
Λέγεται Bananenweizen και φτιάχνεται παραδοσιακά με μπύρα Weihenstephaner και χυμό μπανάνας ως εξής: Αφού έχεις σερβίρει όλη τη Weihenstephaner Weiss στο ποτήρι και ο αφρός έχει αρχίσει να υποχωρεί, προσθέτεις σιγά - σιγά 100 ml χυμό μπανάνας (προσοχή -όχι παραπάνω!), ανακατεύεις ελαφρά κι αυτό είναι όλο.

μπύρα με μπανάνα

Το τρίτο μπυρο-κοκτέιλ είναι και το αγαπημένο του Παράξενου Πιρουνιού και πρόκειται για μια Beer Margarita, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία.

μαργαρίτα με μπύρα, μπύρα με τεκίλα

Για να το φτιάξει χρειάζεται απλούστατα ίσα μέρη από τεκίλα, μπύρα (Corona ή Budweiser -Budweiser προτιμά το Παράξενο Πιρούνι), ginger ale και λεμονάδα. 
Σε μια γυάλινη κανάτα ρίχνει όλα τα υγρά και τοποθετεί επίσης φέτες από λάιμ. Ανακατεύει ελαφρά και σερβίρει με παγάκια σε ποτήρι με αλατισμένο το χείλος του, όπως ακριβώς και για τη μαργαρίτα.

Έπεται φυσικά συνέχεια στο ίδιο πνεύμα -και θέμα, αν και με τόσα κοκτέιλ από Παράξενο Πιρούνι θα γίνει Παράξενο Ποτήρι, αλλά το θέλει ο καιρός.

You Might Also Like

0 σχόλια