Κοκτέιλ με τσάι παγωμένο και αρωματικό

Αυγούστου 28, 2018

κοκτέιλ με τσάι, παγωμένο τσάι, κρύο τσάι, τσάι στο μπλέντερ, τσάι με αλκοόλ, τσάι σαν μπύρα, τσάι φραπέ

Από όλα τα θαύματα, το γαστρονομικά πιο χρήσιμο και προσωπικό αγαπημένο του Παράξενου Πιρουνιού, είναι αυτό της μεταμόρφωσης του νερού σε κρασί. Το Παράξενο Πιρούνι μια μέρα κατάφερε κι αυτό ένα μικρό θαύμα: Να κάνει το τσάι να μοιάζει με μπύρα! 
Κι όμως, το παραπάνω ποτήρι περιέχει κοκτέιλ κρύου τσαγιού το οποίο με το χτύπημα στο μπλέντερ άφρισε με τέτοιο τρόπο, που να θυμίζει -έστω και μόνο οπτικά- στο Παράξενο Πιρούνι το αγαπημένο του ποτό.

Για να το φτιάξει, χρησιμοποίησε:

- 6 με 8 μεγάλα παγάκια θρυμματισμένα
- 2/3 κούπας μαύρο τσάι κρύο, πολύ δυνατό (με 2 φακελάκια)
- μισό σφηνάκι βότκα
- 2/3 από σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
- 1 με 2 κουταλιές σούπας αρωματικό σιρόπι*

Η εκτέλεση είναι η προφανής, δηλαδή όλα τα υλικά στο μπλέντερ, χτύπημα κι έτοιμο.
Στο κοκτέιλ αυτό το Παράξενο Πιρούνι αυτοσχεδίασε ως συνήθως. Το τσάι "ακούγεται" παράλληλα με το αμαρέτο και το αρωματικό σιρόπι, χωρίς καμία γεύση να σκεπάζει την άλλη.
*Το σιρόπι ήταν περίσσευμα, είχε φτιαχτεί για να σιροπιάσει κέικ και το Παράξενο Πιρούνι το είχε αρωματίσει με μπόλικο κανελογαρίφαλλο και μαύρες σταφίδες. Φυλαγμένο στο ψυγείο και σε βαζάκι, ήταν ό,τι έπρεπε για το αρωματικό αυτό κοκτέιλ.

Εδώ, ο κύκλος των Παράξενων κοκτέιλ κλείνει για την ώρα. Τα Παράξενα ποτήρια μπαίνουν στα ράφια τους γιατί τον επόμενο μήνα το Παράξενο Πιρούνι θα αρχίσει ξανά να τσιμπάει διάφορα περίεργα και στερεά -πλέον- πράγματα.

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Γεια σου καλό μου και παράξενο πιρούνι! Πράγματι κι εγώ για μπύρα το πέρασα και μάλιστα για κάποια ερασιτεχνική γιατί είναι χωρίς διαύγεια!
    Μα είναι τέλειο το κοκτέηλ σου ...φουλ για κέφια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε, με τόσα κοκτέιλ αυτό το μήνα από κέφια καλά πάμε :)
      Σ' ευχαριστώ Κική μου, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή