Κιρ και μαρτίνι με άνηθο

Αυγούστου 16, 2018

κοκτέιλ κιρ, κοκτέιλ με κρασί, κοκτέιλ με λευκό κρασί, κρασί με λεμόνι και άνηθο

Το Παράξενο Πιρούνι όπως έχει γράψει στην εισαγωγή για τον εαυτό του, τσιμπάει και τα δικά του παράξενα αλλά και τα παράξενα των άλλων -όπου τα βρει.
Έτσι, τσίμπησε μια μέρα ένα ωραιότατο ελληνικό λικέρ άνηθου που βρήκε σε συνοικιακό παντοπωλείο στα αγαπημένα του Εξάρχεια.

λικέρ άνηθος, μπλε λικέρ, λικέρ βότανα

Η πρώτη του κίνηση ήταν να το δοκιμάσει φυσικά σκέτο για να διαπιστώσει την αυθεντική του γεύση και κατά πόσο θύμιζε όντως άνηθο. Λοιπόν, του άρεσε αρκετά, έμοιαζε πάρα πολύ με ούζο που έχει όμως γλυκάνει.
Και φυσικά σκέφτηκε πως θα μπορούσε μ' αυτό να φτιάξει διάφορα ωραία και παράξενα πράγματα. 

Το πιο γνωστό κοκτέιλ με βάση το κρασί, το Κιρ, φτιάχτηκε με αυτό το λικέρ αντί για το κλασικό γαλλικό λικέρ crème de cassis.
Για να το φτιάξει, το Παράξενο Πιρούνι απλά ανακάτεψε σε ένα γυάλινο ποτήρι τα παρακάτω υλικά:

- 5 σφηνάκια λευκό κρασί (ταιριάζει το μοσχοφίλερο)
- 1 σφηνάκι λικέρ άνηθου
- 2 μικρά κομμάτια λεπτής φλούδας λεμονιού
- παγάκια
- ένα με δύο κλαδάκια φρέσκου άνηθου

Το Παράξενο Πιρούνι έτυχε να έχει εκτός από μπύρες κι ένα μπουκάλι τζιν και σαν παραλλαγμένος James Bond έφτιαξε επιπλέον "shaken, not stirred", ένα μαρτίνι άνηθου.

μαρτίνι με βότανα, μαρτίνι με άνηθο

Για τις αναλογίες του σωστού μαρτίνι διάβασε ένα σωρό γνώμες-θεωρίες (2:1, 3:1, 4:1, 5:1), μέχρι που ζαλίστηκε και αποφάσισε να βάλει 1 1/2 σφηνάκι τζιν και μισό σφηνάκι λικέρ άνηθου σε ένα γυάλινο βαζάκι μαζί με τρία παγάκια και να τα χτυπήσει σαν φραπέ (παράξενο κολπάκι όταν δεν έχεις σέικερ).
Σέρβιρε στο ωραίο αυτό ποτήρι το οποίο είχε βάλει για κανένα τέταρτο στην κατάψυξη να παγώσει μαζί με την "παραδοσιακή" πράσινη ελιά κι ένα μικρό κλαδάκι φρέσκου άνηθου.

Το μπουκαλάκι με το εξωτικό αυτό μπλε λικέρ όμως δεν έχει τελειώσει, όπως δεν έχει τελειώσει και η όρεξη του Παράξενου Πιρουνιού για πειραματισμούς. Stay tuned λοιπόν!

You Might Also Like

0 σχόλια