Το αλκοολικό πεπόνι
(συνταγές για κοκτέιλ με πεπόνι)

Αυγούστου 20, 2018

raki apo haroupi, xaroupi, tsikoudia haroupi, peponi, mastixa

Το Παράξενο Πιρούνι πάντα επισκέπτεται το παζάρι στο μετρό Συντάγματος όταν γίνεται (κι ευτυχώς γίνεται συχνά - πυκνά πλέον) γιατί όλο και κάτι νέο βρίσκει, κάτι που δεν το γνώριζε, κάτι παράξενο. Να, την τελευταία φορά πέτυχε ανάμεσα σ' άλλα έναν Κρητικό παππούλη ο οποίος μάλλον συμπάθησε το Παράξενο Πιρούνι γιατί το κέρασε σπιτική τσικουδιά από... χαρούπια
Το Παράξενο Πιρούνι είναι απλός άνθρωπος (δηλαδή απλό πιρούνι) και δε θέλει τσάντες Burberry ή φορέματα Gucci για να γίνει χαρούμενο. Κάτι τέτοια δώστου και πάρτου την ψυχή. Για να μην μακρυγορεί όμως, εννοείται ότι αγόρασε όλο το μπουκάλι της χαρουποτσικουδιάς κι έφυγε τρέχοντας για το σπίτι του. 
Εκεί, έφτιαξε το παραπάνω κοκτέιλ με τριμμένο πάγο, πεπόνι, χαρουποτσικουδιά (όλα στο blender) και απογέμισε το ποτήρι του με σόδα αρωματισμένη με μαστίχα (φοβερή και ταίριαξε υπέροχα). Η συγκεκριμένη τσικουδιά ενώ αρχικά ανοίγοντας το μπουκάλι και μυρίζοντας θύμιζε χαρούπι, δηλαδή έβγαζε διακριτικά αρώματα από καφέ και κακάο, όταν τη δοκίμαζες άφηνε μια φρέσκια, φρουτώδη αίσθηση που στο Παράξενο Πιρούνι θύμισε μήλο. Ένα καλοκαιρινό, φρουτώδες κοκτέιλ λοιπόν, ήταν το επόμενο βήμα!

cocktail melon peponi

Με το υπόλοιπο πεπόνι όμως έφτιαξε κι άλλα κοκτέιλ γιατί ως γνωστόν, ένα ίσον κανένα. Βάζοντας 2/3 φλιτζανιού τσαγιού θρυμματισμένο πάγο περίπου ξανά στο blender, μία φέτα πεπόνι ψιλοκομμένη, ένα σφηνάκι λικέρ αμαρέτο, 1 κουταλιά σούπας σιρόπι καραμέλας και λίγο γάλα εβαπορέ έφτιαξε και το παραπάνω.

cocktail peponi me lemoni

Και για το τρίτο και τελευταίο (γιατί το πεπόνι του τελείωσε), έβαλε στο blender 2/3 φλιτζανιού τσαγιού θρυμματισμένο πάγο, πάνω από τον πάγο μία φέτα πεπόνι κομμένη σε μικρά κομματάκια, μισό σφηνάκι βότκα, ένα σφηνάκι λικέρ λεμόνι (ιδανικό θα ήταν λικέρ πεπόνι, αλλά δε μπορεί να τα βρει και όλα την ώρα που τα θέλει) και τα χτύπησε όλα μαζί.

Το Παράξενο Πιρούνι έχει πολλές ιδέες, έχει πολλά φρούτα, λαχανικά, παγάκια και ποτά και το κυριότερο, έχει τεράστια δίψα, συνεπώς προβλέπεται παράξενη και σίγουρα δροσερή συνέχεια!

You Might Also Like

0 σχόλια