Πουτίγκα chia με κεράσι και φιστίκι Αιγίνης

Ιουνίου 19, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Άλλη μια ιδέα για ένα δυναμωτικό, γλυκό πρωινό φουλ στην πρωτεΐνη και σε άλλα καλά πράγματα για τον οργανισμό σου που φτιάχνεται από το προηγούμενο βράδυ, μπαίνει σε ποτηράκι του καφέ και έρχεται μαζί σου στη δουλειά για να σε κρατήσει για ώρα!
Τέτοιου τύπου γλυκιά express συνταγούλα το Παράξενο Πιρούνι έχει ξαναφτιάξει και σου θυμίζει αυτή την πουτίγκα με σπόρους chia και γεύση μόκα.

Καθώς λοιπόν το Παράξενο Πιρούνι έκανε το meal prep του όπως το λένε και στο χωριό του, σκέφτηκε αντί να πάρει μαζί του σε μικρό ταπεράκι τα τελευταία κεράσια που είχε στο ψυγείο του και να τα φάει σαν ενδιάμεσο σνακ με ξηρούς καρπούς, να τα ενώσει μαζί με μερικά ακόμα υλικά και να φτιάξει κάτι που θα τρώγεται με το κουταλάκι και θα μπορεί να συνοδέψει τον σκέτο -εννοείται- φρέντο του. 
Τα έπλυνε λοιπόν καλά, τα έκοψε στη μέση και με κοφτερό πριονωτό μαχαιράκι τους έβγαλε το κουκούτσι. Τα μπλένταρε μαζί με λίγο βιολογικό πετιμέζι που είχε, να γίνουν σαν πηχτός χυμός και έριξε μέσα και 2 κουταλιές περίπου σποράκια chia.

Ανοίγοντας το ψυγείο, το Παράξενο Πιρούνι είδε κι ένα βαζάκι με 100% πάστα φιστικιού Αιγίνης που είχε αγοράσει από το τελευταίο βιολογικό παζάρι στο Ζάππειο το οποίο κόντευε στο τέλος του, και για να αποφύγει την περίπτωση άμεσης κατανάλωσης με το κουταλάκι σε φάση επείγουσας λιγούρας, το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε πως αυτή ήταν η ευκαιρία του να το αξιοποιήσει καλύτερα και δημιουργικότερα!
Έβαλε λοιπόν στο βαζάκι λίγο ρύζι αναποφλοίωτο βρασμένο που επίσης είχε στοκ στο ψυγείο για να έχει πάντα πρόσβαση σε μια πηγή καλού, σύνθετου υδατάνθρακα και λίγους σπόρους κάναβης. Ανακάτεψε καλά κι έβαλε το μισό μίγμα φιστικιού στο ποτηράκι του, κάλυψε με το μισό μίγμα κερασιού και συνέχισε κάνοντας στρώσεις.
Άφησε το ποτηράκι του σκεπασμένο με το καπάκι του στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Την επόμενη μέρα το Παράξενο Πιρούνι έφαγε με χαρά το υγιεινότερο ζελέ κεράσι που θα μπορούσε να καταναλώσει, το οποίο ταίριαξε 100% γευστικά και χρωματικά με την πράσινη στρώση φιστικού!
Ένα γνήσιο, φυσικό γλυκάκι που μπορείς να σκαρώσεις κι εσύ πανεύκολα και να σου φτιάξει τη μέρα γιατί όπως λένε, από το πρωί φαίνεται! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια