Μπισκότα γιαουρτιού με κάσιους, cranberries, λεμόνι και τζίντζερ

Μαΐου 13, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτή η ζύμη για μπισκότα ή πιο σωστά κάτι-σαν-ζύμη ή "ψευτοζύμη" με ένα μόνο κεσεδάκι στραγγιστού γιαουρτιού και τους ξηρούς καρπούς που προτιμάς κάθε φορά, έχει γίνει ο νέος παραξενοπιρουνίσιος εθισμός!

Μέχρι τώρα, το Παράξενο Πιρούνι έχει φτιάξει μπισκότα-αμυγδαλωτά με πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη, χιονούλες (με καρύδα ντε!) με βύσσινο πάλι χωρίς ζάχαρη και τρομερά εθιστικά φουντουκοσοκολατένια μπισκότα -εννοείται sugar-free κι αυτά!

Τώρα λοιπόν το Παράξενο Πιρούνι ξαναχτυπά με τα εξωτικά και σίγουρα πολύ νόστιμα κάσιους, των οποίων η λιπαρότητα "σβήνεται" χάρη στο λεμόνι και το φρέσκο τζίντζερ και αν τα φτιάξεις και τα δοκιμάσεις θα σου θυμίσουν πάρα πολύ μπισκότα βουτύρου με ζάχαρη χωρίς να έχουν τίποτα από τα δύο, χωρίς να έχουν καν λευκό αλεύρι! Απίστευτο, ε?


Για δες λοιπόν πως θα φτιάξεις πανεύκολα 23 μικρά μπισκότα! Θα χρειαστείς μόνο:


- 200 γραμμάρια (ένα κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200 γραμμάρια κάσιους ωμά, ανάλατα
- το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
- ένα κουταλάκι γλυκού τριμμένο, φρέσκο τζίντζερ
- 125 γραμμάρια αποξηραμένα cranberries χωρίς ζάχαρη


Θα αλέσεις τα κάσιους στο multi όσο πιο ψιλά γίνεται και θα τα ανακατέψεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, φτιάχνοντας μια "ζύμη" που θα κολλάει ελαφρά στα χέρια, θα μπορεί ωστόσο να πλάθεται και θα πλάσεις μικρά μπισκοτάκια, τα οποία θα ακουμπήσεις επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Θα ψήσεις σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να στεγνώσουν και να πάρουν ελαφρύ σκουρόξανθο χρώμα. Θα θυμίσουν στην όψη κάπως... φρεσκοψημένους κουραμπιέδες!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Το Παράξενο Πιρούνι άφησε τα μπισκότα του να κρυώσουν και τα ξεκόλλησε πανεύκολα από το χαρτί ψησίματος. 

Τα μετέφερε σε κουτί μπισκότων και στο ψυγείο για να τα κρύψει από το χαριτωμένο αλλά και αδηφάγο πλάσμα της φωτογραφίας, το οποίο τρυπώνει παντού και δεν αφήνει τίποτα! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια