Χιονούλες χωρίς ζάχαρη

Δεκεμβρίου 11, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Οι χιονούλες του Παράξενου Πιρουνιού πριν το ψήσιμο ήταν σαν τη Χιονάτη πριν την πολιτική ορθότητα: Λευκές σαν το χιόνι. 

Αφού το γνωστό παραμύθι στις μέρες μας όμως θέλει τη Χιονάτη όχι λευκή, με ίσως κάποια παραπάνω κιλά και τους 7 νάνους να λέγονται "όχι και τόσο ψηλοί άνθρωποι", τι πειράζει και οι παραξενοπιρουνίσιες χιονούλες να μην είναι τόσο λευκές και να ξεφεύγουν κάπως από τα συνηθισμένα?

Το Παράξενο Πιρούνι τις έφτιαξε στο τσακ μπαμ χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά, δηλαδή ένα σακουλάκι αποξηραμένη ινδική καρύδα των 180 γραμμαρίων και ένα στραγγιστό γιαούρτι 2% των 200 γραμμαρίων (το κλασικό κεσεδάκι).

Ανακάτεψε τα δύο υλικά και έφτιαξε μια "ζύμη" που την έπλασε σε μικρά μπαλάκια. Εκεί το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε και το τρίτο υλικό έκπληξη που δεν ήταν άλλο από το παρακάτω:

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Βύσσινο γλυκό κουταλιού χωρίς ζάχαρη! Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη το Παράξενο Πιρούνι αγοράζει συχνά - πυκνά, γλυκό κουταλιού όμως χωρίς ζάχαρη δεν είχε ξαναπετύχει και το τσίμπησε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Σε γεύση και γλύκα δεν υστερούσε καθόλου από ένα γλυκό κουταλιού με ζάχαρη, οπότε το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε πως θα στόλιζε την κορυφή κάθε καρυδάτης χιονομπαλίτσας του με τον καλύτερο τρόπο!

Έψησε στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά περίπου και καμιά ντουζίνα - 15αριά μικρά και χαριτωμένα καρυδάτα μπισκοτάκια για το πρωινό καφεδάκι των επόμενων ημερών ήταν πανέτοιμα!

Και όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, χωρίς ζάχαρη, υγιεινά όσο γινόταν και σούπερ γρήγορα κι εύκολα!

You Might Also Like

0 σχόλια