Κοτομπουκιές με χαρούπι στο φούρνο

Μαΐου 20, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Χαρουπομανία! Το Παράξενο Πιρούνι που κάνει -ή προσπαθεί να κάνει- διατροφή αλλά δε θέλει να στερείται τίποτα, σκέφτηκε να φτιάξει για Κυριακάτικο πιο σπέσιαλ ας πούμε γεύμα, κοτομπουκιές! Φυσικά όχι τηγανιτές αλλά στο φούρνο και πολύ πιο νόστιμες από τις τηγανιτές που θα έτρωγε απέξω.

Αντί για φρυγανιά χρησιμοποίησε τριμμένο παξιμάδι χαρουπιού το οποίο αποδείχτηκε πεντανόστιμο ΚΑΙ στη μαγειρική! Εξάλλου το κοτόπουλο παντρεύεται με όλες τις γεύσεις πάνω - κάτω, έτσι κι εδώ ταίριαξε φανταστικά με τη μεστή, γλυκίζουσα γεύση του χαρουπιού. Κι αντί για γάλα και αβγό, χρησιμοποίησε γιαούρτι στραγγιστό 2% το οποίο και έκανε το κοτόπουλο να μαλακώσει και μαζί με το τριμμένο παξιμάδι σχημάτισε μια εύγευστη κρούστα που έντυσε κάθε κοτομπουκιά υπέροχα.

Για να μην κάνει λοιπόν για πολλοστή φορά το άπαχο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ψητό στην ψηστιέρα με ρίγανη και λεμόνι, το Παράξενο Πιρούνι το έκοψε σε λωρίδες και τις άφησε όλη νύχτα στο ψυγείο να μαρινάρονται με μισό κεσεδάκι (100 γραμμάρια δηλαδή) γιαούρτι στραγγιστό 2%, χυμό και ξύσμα μισού λεμονιού, μια μεγάλη τριμμένη σκελίδα σκόρδου, λίγο φρέσκο τριμμένο τζίντζερ, λίγο ξερό θυμάρι και δεντρολίβανο τριμμένα, λίγο κουρκουμά σκόνη και πάπρικα γλυκιά αλλά και λιγότερη καυτερή.

Την επόμενη μέρα, το Παράξενο Πιρούνι άλεσε μερικά χαρουποπαξιμαδάκια στο multi και βούτηξε στα τρίμματα καλά κάθε κοτομπουκιά. Τις αράδιασε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έψησε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Όλα αυτά τα μπαχαρικά μαζί με την ομαλότερη γεύση του παξιμαδιού χαρουπιού ολοκλήρωσαν κάθε κοτομπουκιά που μεταφέρθηκε και σε ταπεράκι μαζί με βραστό μπρόκολο, δίνοντας δυνάμεις στο εργατικό και τόσο άξιο Παράξενο Πιρούνι 😊

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

You Might Also Like

0 σχόλια