Cookies φουντουκιού - σοκολάτας με χαρουπόσκονη, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Απριλίου 01, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα! Αυτά τα λιμπιστικά σοκολατένια μπισκοτάκια είναι sugar-free, είναι χωρίς γλουτένη (δεν περιέχουν κανενός είδους αλεύρι) δε θέλουν παρά 4 υλικά και 5 λεπτά για να φτιαχτούν και φυσικά... είναι θεϊκά νόστιμα!


Για 19 μικρά μπισκοτάκια, το Παράξενο Πιρούνι χρειάστηκε:


- ένα σακουλάκι φουντούκια (200 γραμμάρια καθαρό βάρος)

- ένα στραγγιστό γιαούρτι 2% σε λιπαρά (το κλασικό κεσεδάκι των 200 γρ.)

- 3 σοκολατίτσες χωρίς ζάχαρη 70% σε κακάο των 30 γρ. η καθεμιά (δες εδώ)

- 2 κουταλιές σούπας χαρουπόσκονη


Το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε παρά να αλέσει τα φουντούκι στο multi έτσι ώστε να γίνουν σαν "αλεύρι" (που λέει ο λόγος 😊) και να ανακατέψει τα αλεσμένα φουντούκια με τη χαρουπόσκονη σε ένα μπολ βάζοντας και το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου κι ανακατεύοντας καλά, να γίνει σαν μια μαλακή ζύμη που θα μπορεί να πλάθεται, ίσως κολλώντας ελαφρά στα χέρια.

Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε και τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια και ανακάτεψε να πάνε παντού στη "ζύμη". Επάνω στη σχάρα του φούρνου που είχε απλώσει ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος, το Παράξενο Πιρούνι ακούμπησε τα μπισκοτάκια του, φροντίζοντας καθώς τα έπλαθε να περιέχουν όλα κομματάκια σοκολάτας.

Σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς, το Παράξενο Πιρούνι έψησε τα cookies του για 10 με 15 λεπτά και όταν κρύωσαν λίγο τα ξεκόλλησε από το χαρτί ψησίματος και τα μετέφερε στο αγαπημένο του κουτί μπισκότων το οποίο δε λείπει ποτέ από το παραξενοπιρουνίσιο ψυγείο.

Έτσι θα έχεις κι εσύ όποτε το θελήσεις κάτι σοκολατένιο και νόστιμο για τον καφέ σου ή για όποτε σε πιάνει η λιγούρα για κάτι γλυκό. Μείνε συντονισμένος στην παραξενοπιρουνίσια συχνότητα γιατί τα καλύτερα και τα νοστιμότερα έρχονται! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια