Μπισκότα νηστίσιμα με ανανά, κάσιους και τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Απριλίου 19, 2024

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Τα νέα μπισκότα του Παράξενου Πιρουνιού θα φέρουν τη Χαβάη στην κουζίνα σου! Εκτός από τον ανανά, έχουν και κάσιους και τζίντζερ -σε δυο μορφές κιόλας- ε, τι άλλο θέλεις για να μπεις σε εξωτικό mood, εκτός ίσως από μερικά μοχίτο! 😊

Στο καπάκι είναι και νηστίσιμα, είναι και χωρίς ζάχαρη, είναι και χωρίς γλουτένη! Να πίνεις τον καφέ σου στη δουλειά κι εκεί που οι άλλοι τρώνε κουλούρι με σουσάμι, εσύ να τρως τα ωραία σου μπισκότα που έφτιαξες με τα χεράκια σου! Λέει, έτσι?

Δες λοιπόν πως θα φτιάξεις 20 παχουλά τέτοια μπισκότα για τα πρωινά της ερχόμενης εβδομάδας! Θα χρειαστείς:


 μια κούπα φακές

 μια κουταλιά της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης

 μια κουταλιά της σούπας μέλι

 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

 το ξύσμα ενός λεμονιού (ή λάιμ ακόμα καλύτερα, για το εξωτικό της υπόθεσης!)

 100 γραμμάρια τζίντζερ γλασέ χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένο

 100 γραμμάρια κάσιους ωμά ολόκληρα

 μια κούπα φρέσκο, ψιλοκομμένο ανανά


Μουλιάζεις τις φακές για 24 ώρες σε νερό. Μισή ωρίτσα περίπου πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις τα μπισκότα βάζεις το τζίντζερ γλασέ να μουλιάσει σε λίγο βραστό νερό για να μαλακώσει (του Παράξενου Πιρουνιού ήταν λίγο σκληρό, αν δεν είναι, δε χρειάζεται μούλιασμα). Όταν είναι να φτιάξεις τα μπισκότα σουρώνεις τις φακές, τις πλένεις καλά και τις βάζεις στο multi μαζί με λίγο από το νερό που μούλιαζε το τζίντζερ (στο ζεστό αυτό νερό διαλύεις καλά και τη μια κουταλιά μέλι και την προσθέτεις) και πολτοποιείς καλά, να γίνει ένα μίγμα σαν λίγο σφιχτός χυλός για κέικ.

Προσθέτεις το ταχίνι, το φρέσκο τριμμένο τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού ή λάιμ και ξαναδουλεύεις το μίγμα στο multi. Το αδειάζεις σε μπολ και προσθέτεις το σουρωμένο τζίντζερ γλασέ, τον ανανά και τα κάσιους.

Απλώνεις κουταλιές από το μίγμα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνεις σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου. Τα ξεκολλάς όταν κρυώσουν και τα διατηρείς καλά κλεισμένα σε κουτί στο ψυγείο.

You Might Also Like

0 σχόλια