Λεμονάτο συκώτι με σπαράγγια

Απριλίου 14, 2024

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Καλή η νηστεία αλλά είναι κάποιες φορές που το Παράξενο Πιρούνι νιώθει πως κυριολεκτικά "δεν το βαστάν' τα πόδια του". Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά περηφανεύεται πως είναι και γερά! Γι' αυτό εξάλλου τα χρησιμοποιεί συνέχεια. 😊

Να όμως που η πολλή χρήση φέρνει και πολλή κούραση και το Παράξενο Πιρούνι αποφάσισε στην "rest day" όπως τη λένε και στο χωριό του, να φτιάξει κάτι γρήγορο, υγιεινό αλλά και δυναμωτικό.

Στην αγαπημένη λαϊκή του Σαββάτου, το Παράξενο Πιρούνι κόζαρε ματσάκι με φρέσκα, ανοιξιάτικα σπαράγγια και δεν άντεξε να μην τα τσιμπήσει. Τα έπλυνε καλά, έκοψε τις κάτω πιο σκληρές τους άκρες και τα έβαλε στο κατσαρολάκι του μέσα στο οποίο είχε σωτάρει σε λίγο ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ένα κομμάτι μοσχαρίσιου συκωτιού, έσβησε με το χυμό ενός λεμονιού, πρόσθεσε και το ξύσμα του λεμονιού, πιπέρι, ρίγανη, ένα φύλλο δάφνης, λίγο νερό και τα σπαράγγια του.

Μετά από 40 λεπτά βράσιμο σε χαμηλή φωτιά περίπου είχαν όλα βράσει και μαλακώσει και το Παράξενο Πιρούνι ξεσκέπασε, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε λίγο το φαγητό του να "στύψει". Λίγο πριν κατεβάσει το κατσαρολάκι του από την εστία, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε και ένα κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη, που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!

Το Παράξενο Πιρούνι σέρβιρε το φαγητό του ζεστό, συμπληρώνοντας και με λίγο βραστό αναποφλοίωτο ρύζι για να είναι κομπλέ το γεύμα του, δηλ. να έχει και πρωτεΐνη και λαχανικά και σύνθετο υδατάνθρακα.

Τώρα που σου γράφει, το Παράξενο Πιρούνι είναι πανέτοιμο για νέες περιπέτειες, για πάσης φύσεως τρεξίματα και βάρη και θα κλείσει με μια συμβουλή - γνωμικό που επίσης συνηθίζεται στο παραξενοπιρουνίσιο χωριό: "Never skip leg day"🐇

You Might Also Like

0 σχόλια