Χαλβάς σιμιγδαλένιος καρύδα - τριαντάφυλλο χωρίς ζάχαρη

Απριλίου 24, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα γλυκό που το Παράξενο Πιρούνι σνόμπαρε παλιότερα, ίσως γιατί αυτός που είχε δοκιμάσει δεν ήταν φτιαγμένος σύμφωνα με τα γούστα του και το κυριότερο αρνητικό για το μικρότερο τότε Παράξενο Πιρούνι (και ίσως για πολλούς εχθρούς του σιμιγδαλένιου χαλβά), ήταν η βαριά μυρωδιά λαδιού.

Μεγαλώνοντας, αναλαμβάνοντας τα ηνία και κυριολεκτικά καταλαμβάνοντας την κουζίνα, το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε χαλβά με σιμιγδάλι όπως επιτέλους τον ήθελε και πλέον μπορεί να πει πως είναι ένα από τα αγαπημένα του γλυκά ειδικά όταν νηστεύει a.k.a. βιγκανίζει, ακόμα και όταν έχει κόψει τη ζάχαρη! 😀

Το Παράξενο Πιρούνι ξεκίνησε να φτιάχνει τον λουλουδένιο του χαλβά κλασικά αφού σε κατσαρολάκι καβούρδισε 2 ποτηράκια ψιλό σιμιγδάλι σε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας (δεν ήταν παραπάνω από 2 κουταλιές και δε χρειάζεται απαραίτητα η ποσότητα του λαδιού στον σιμιγδαλένιο χαλβά να είναι η μισή από το σιμιγδάλι, γίνεται και με λιγότερη!) για λίγη ώρα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Το σιμιγδάλι δεν πήρε πολύ σκούρο χρώμα, μόνο ένα ελαφρύ καστανόξανθο και ένα τσικ από μυρωδιά καρύδας. 

Το Παράξενο Πιρούνι "έσβησε" το καβουρδισμένο σιμιγδάλι με 4 ποτηράκια από ένα υπέροχο αρωματικό υγρό που έφτιαξε ανακατεύοντας ένα ποτηράκι ρόφημα καρύδας χωρίς ζάχαρη, ένα ποτηράκι ροδόνερο και 2 ποτηράκια γλυκό τριαντάφυλλο. Αν βρεις γλυκό τριαντάφυλλο χωρίς ζάχαρη (υπάρχει σε ψαγμένα παντοπωλεία), έχεις ακόμα ένα υπέροχο sugar-free γλυκό! 

Όταν το Παράξενο Πιρούνι ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα του είδε πως το μίγμα έπηξε και έγινε σαν χαλβάς (περίεργο, ε? 😊), το απέσυρε από την εστία και πρόσθεσε και λίγη τριμμένη, ξερή καρύδα. Αργότερα που ο χαλβάς είχε γίνει χλιαρός, το Παράξενο Πιρούνι τον έστρωσε ωραία - ωραία στη φόρμα του και τον σέρβιρε πιο μετά. Λίγο δροσερός από το ψυγείο του άρεσε καλύτερα.

Ο συνδυασμός καρύδας και ροδόνερου-τριαντάφυλλου εξασφάλισε στον χαλβά εξαιρετική γεύση και άρωμα χωρίς φυσικά να αφήνει καμιά "λαδίλα". Όλο το παραξενοπιρουνίσιο σόι στο παραξενοπιρουνίσιο χωριό τίμησε τον λουλουδοκαρυδένιο χαλβά ο οποίος δεν έζησε ούτε καν για μισή μέρα, πρόλαβε να φωτογραφηθεί ωστόσο και να πάρει μια θέση στο τρομερό αυτό ιστολόγιο! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια