Ρεβύθια με τζίντζερ,
κουρκουμά και δεντρολίβανο

Απριλίου 27, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Το Παράξενο Πιρούνι σου έχει σήμερα ρεβύθια πολύ απλά κι εύκολα μαγειρεμένα, συνδυασμένα με ωφέλιμα μπαχαρικά και βότανα που θα σε κάνουν δυνατό σαν σούπερ ήρωα! 💪 😊

Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τα ρεβύθια του από το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας να μουλιάσουν σε νερό μαζί με μια κουταλιά χοντρό αλάτι. Την επόμενη τα ξέπλυνε πολύ καλά και τα έβαλε στη χύτρα του μαζί με νερό που τα σκέπαζε και λίγο ακόμα (περίπου 1 με 1,5 εκατοστό το ύψος του νερού πάνω από τα ρεβύθια δηλαδή). Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας περίπου αποξηραμένο δεντρολίβανο, μια μικρή καυτερή πιπερίτσα, ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ και τέλος, ξύσμα μισού λεμονιού.
Άφησε τα ρεβύθια του να βράσουν για μία ώρα περίπου, ίσα - ίσα δηλαδή όσο χρειάστηκε για να πιει τον καφέ του και να χαζέψει από το μπαλκόνι του. 😊
Με την κατσαρόλα του ξεσκέπαστη και σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε τότε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι, αλάτι και ένα κουταλάκι κουρκουμά. Άφησε τα πολλά υγρά να εξατμιστούν και όταν το ζουμί είχε την πυκνότητα που το Παράξενο Πιρούνι ήθελε (γιατί τα όσπρια το θέλουν το χύλωμά τους, τουλάχιστον έτσι τα θέλει το Παράξενο Πιρούνι), κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε τα ρεβύθια να γίνουν χλιαρά.

Στο σερβίρισμα, το Παράξενο Πιρούνι έστυψε και μπόλικο, φρέσκο λεμόνι και απόλαυσε τη σούπερ δυναμωτική (και σούπερ spicy επίσης 🔥) ρεβυθάδα του!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ωραίο και γρήγορο φαγητό αν και γενικά τα ρεβύθια δεν τα συμπαθώ τα προτιμώ σε χούμους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Με τη χύτρα για μένα είναι από τα ευκολότερα φαγητά τα ρεβύθια. Και το χούμους φυσικά το αγαπώ.

      Διαγραφή
  2. Τα ρεβύθια μου αρέσουν όπως και να είναι. Μου αρέσει που έβαλες τζίντζερ και κοουρκουμά, τόσο spicy είναι αλήθεια πως δεν έχω δοκιμάσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, χαίρομαι που σου αρέσουν! Ναι αγαπώ τα καυτερά, άσε που τα συγκεκριμένα (τζίντζερ και κουρκουμάς) βοηθούν και στην υγεία απ' ό, τι λένε.

      Διαγραφή