Μπισκότα με ταχίνι και χαρουπόμελο

Απριλίου 15, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, parakseno pirouni, the odd fork, odd fork

Όταν θέλεις να ξεπεράσεις κάτι που σε απασχολεί, δύο τρόποι είναι οι καλύτεροι: Το ανέβασμα βουνού και το ψήσιμο μπισκότων. Το ότι δε γίνεται πλέον να ανέβεις σε κάποιο βουνό ίσως να είναι και ένα από τα πράγματα που σε απασχολούν, οπότε τι μένει? 
Το ψήσιμο μπισκότων!
Αν ο φούρνος του Παράξενου Πιρουνιού είχε φωνή να μιλήσει, είναι σίγουρο πως θα έλεγε: "ΕΛΕΟΣ!" Μάλλον ο φούρνος του Παράξενου Πιρουνιού ξέρει ήδη πως θα κάνει διακοπές μόνο όταν το Παράξενο Πιρούνι ξεκολλήσει από το σπίτι. Μέχρι τότε... θα ψήνει ανελέητα!
Με ό, τι υλικά ήταν διαθέσιμα και αυθόρμητα πάντα ανοίγοντας και εξερευνώντας τα ντουλάπια της κουζίνας του, το Παράξενο Πιρούνι σκάρωσε τσακ - μπαμ τα παραπάνω μπισκότα για να γλυκοτσιμπάει -υγιεινά βέβαια- και να ξεχνάει όλα όσα το απασχολούν!

Για 30 μέτρια μπισκότα:

- ένα βαζάκι ταχίνι (ολικής αλέσεως ακόμα καλύτερα)
- μισή περίπου κούπα χαρουπόμελο (ανάλογα με το πόσο γλυκά τα θες)
- ένα φακελάκι σπόρους από κάρδαμο μαύρο (κακουλέ)
μισή περίπου κούπα νιφάδες δημητριακών (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε νιφάδες ντίνκελ)
- μισή κούπα cocoa beans, προαιρετικά (καρποί κακάο, από κατάστημα με βιολογικά)
- λίγη καρυδόψιχα
- λίγες σταφίδες μαύρες

Το Παράξενο Πιρούνι άδειασε το βαζάκι με το ταχίνι σε ένα μπολ και πρόσθεσε το χαρουπόμελο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Πρόσθεσε τους σπόρους του κάρδαμου αφού τους είχε ανοίξει και κοπανήσει καλά το περιεχόμενό τους στο γουδί του μέχρι να γίνουν σκόνη, τις νιφάδες ντίνκελ περασμένες από το multi  να γίνουν σαν αλεύρι και όταν το μίγμα είχε γίνει σαν ζύμη, πρόσθεσε λίγο καρύδι χοντροτριμμένο κι αυτό στο multi και μερικές μαύρες σταφίδες που τις είχε μουλιάσει για λίγο σε ζεστό νερό να μαλακώσουν. 
Μόνο με τις σταφίδες και το καρύδι τα μπισκότα θα ήταν μια χαρά, επειδή όμως το Παράξενο Πιρούνι είχε πραγματικά αρκετό καιρό ένα μισοτελειωμένο σακουλάκι με αυτά τα cocoa beans μέσα στο ντουλάπι του, είπε να το τελειώσει. Τα έκανε σκόνη κι αυτά λοιπόν στο multi και τα έβαλε στα μπισκότα του όπου μαζί με το σοκολατένιο χαρουπόμελο, ταίριαξαν μια χαρά.
Πάνω στη σχάρα του που είχε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος έπλασε μικρά μπισκότα με το μίγμα και έψησε σε φούρνο με αέρα προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά περίπου, μέχρι τα μπισκότα να σφίξουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, parakseno pirouni, the odd fork, odd fork

Τα μπισκότα δοκιμάστηκαν χλιαρά αλλά και κρύα. Την επόμενη μέρα, η γεύση τους ήταν καλύτερη. Σούπερ χορταστικά και δυναμωτικά, τούμπανα θα μπορούσε να πει κάποιος και με τέλεια γεύση! Τόσο τέλεια γεύση που η καλή διάθεση του Παράξενου Πιρουνιού επανήλθε και γι' αυτό θα σου πει κι ένα ανεκδοτάκι που μόλις σκέφτηκε:
- Τι κοινό έχει το Παράξενο Πιρούνι με τον Ρόκυ?
- Και οι δυο φοράνε τα γάντια τους και θριαμβεύουν! 😜😊

You Might Also Like

0 σχόλια