Μοσχάρι με δαμάσκηνα και μαύρη μπύρα
Απριλίου 17, 2020Η μπυρο-μαγειρική είναι πάντα γιορτινή τόσο στο μυαλό, όσο και στην κουζίνα του Παράξενου Πιρουνιού. Οπότε θα αφήσει για λίγο τα vegan και τα light τσιμπήματα και θα προτείνει κάτι με κρέας και μπύρα ασφαλώς -γιορτινό ή τέλος πάντων για σπέσιαλ περιπτώσεις. Το μπυρο-μοσχάρι με δαμάσκηνα και μπόλικα αρωματικά μπαχαρικά στην κατσαρόλα, απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και τσιμπήθηκε μέχρι τέλους από όλους όσους το δοκίμασαν.
Το μυστικό για την επιτυχία του πιάτου είναι ασφαλώς η επιλογή μιας καλής, ποιοτικής μαύρης μπύρας stout/porter και... κάποια υπομονή μέχρι να βράσει!
Υλικά για 4 - 6 μερίδες:
- 1 κιλό μοσχάρι από μπούτι, κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φλιτζάνια μαύρη μπύρα
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 5 γαρίφαλλα
- 5 σποράκια κάρδαμο μαύρο (κακουλέ)
- ένας αστεροειδής γλυκάνισος
- ένας αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ζωμός κρέατος
- 2 φλιτζάνια δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σωτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας με τα κρεμμύδια και σβήνεις με τη μπύρα, βάζοντας μετά και τα επόμενα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα (εκτός από τον μαϊντανό). Σκεπάζεις την κατσαρόλα και σιγοβράζεις το κρέας για 1 1/2 με 2 ώρες χωρίς να κοχλάσει, για να μην πικρίσει η μπύρα.
Όταν θα έχει βράσει, βάζεις και τον μαϊντανό και σερβίρεις με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Το φαγητό με όλα αυτά τα αρωματικά που έχει βγαίνει φυσικά πεντανόστιμο και η σάλτσα του είναι μια αμαρτία σκέτη, μην την αφήσεις για κανένα λόγο να πάει χαμένη!
Όταν θα έχει βράσει, βάζεις και τον μαϊντανό και σερβίρεις με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Το φαγητό με όλα αυτά τα αρωματικά που έχει βγαίνει φυσικά πεντανόστιμο και η σάλτσα του είναι μια αμαρτία σκέτη, μην την αφήσεις για κανένα λόγο να πάει χαμένη!
0 σχόλια