Γεμιστές πιπεριές με αμάρανθο,
κόκκινες φακές και καλαμπόκι

Απριλίου 10, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, γεμιστά αλλιώτικα

Μετά τα ψητά κεφτεδάκια αμάρανθου που ήταν μεζεδάκι και άνοιξαν την όρεξη του Παράξενου Πιρουνιού, έφτασε η στιγμή και για ένα κυρίως γεύμα! Διατηρώντας το υγιεινό, vegan και gluten-free μοτίβο, το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε να φτιάξει παράξενα γεμιστά!
Αγόρασε 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές και με βάση τον αμάρανθο και άλλα υλικά που υπήρχαν στα ντουλάπια, φτιάχτηκε η γέμιση που θα έδινε νόημα στην άδεια ζωή τους. 😊


Το Παράξενο Πιρούνι ξεκίνησε ως συνήθως βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα του. Σώταρε ελαφρά ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο τριμμένα στο multi. Στη συνέχεια πρόσθεσε και δύο καρότα, τριμμένα στο multi κι αυτά. Ανακάτεψε για λίγο κι έσβησε με 3 κούπες νερό όπου είχε διαλύσει μέσα μια μίνι συσκευασία πελτέ (70 γραμμάρια). Επίσης πρόσθεσε πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καπνιστή, λίγη πάπρικα κόκκινη καυτερή, 3 καρφάκια γαρίφαλλο, 3 κόκκους μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο, ένα φύλλο δάφνης και λίγο ξερό, τριμμένο δυόσμο.
Όταν το μίγμα πήρε βράση, πρόσθεσε μια κούπα σπόρους αμάρανθου, μια κούπα κόκκινες φακές και μισή κούπα περίπου κατεψυγμένο καλαμπόκι.
Άφησε να βράσουν για μια ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά με την κατσαρόλα κλειστή, να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Ύστερα κλασικά ξεσκέπασε, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε τα υγρά να εξατμιστούν και το μίγμα να γίνει αρκετά πηχτό.


Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν το μίγμα κρύωσε λίγο, έκοψε τις πιπεριές του στα δύο, αφαίρεσε φυσικά τους σπόρους και τις γέμισε με το μίγμα. Περίσσεψε λίγη γέμιση αλλά φυσικά τρώγεται και σκέτη σαν ένα ωραίο, μαγειρευτό φαγητό!


Τοποθέτησε τις γεμιστές πιπεριές με προσοχή σε ένα βαθύ ταψί, πρόσθεσε λίγο νερό και ελαιόλαδο και έψησε σε φούρνο με αντιστάσεις αυτή τη φορά για περίπου 2 ώρες -είναι πολύ αλλά έτσι πρέπει για να ψηθούν ωραία οι πιπεριές και να στεγνώσει καλά η γέμιση.

Το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε το φαγητό του χλιαρό και έμεινε καταευχαριστημένο. Ο αμάρανθος έδεσε τέλεια με τις κόκκινες φακές και το καλαμπόκι και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιήθηκαν, έδωσαν σούπερ πικάντικη γεύση. Γιατί τα αγαπημένα στη χώρα μας γεμιστά, μπορούν να γίνουν πολύ νόστιμα ακόμα και παράξενα! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια