Φασολάκια με κολοκύθα και χταπόδι

Φεβρουαρίου 01, 2024

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Αν αυτό το παράξενο blog το διαβάζει έστω κι ένας πέρα από τη δημιουργό του, τότε θα ξέρει πως τα φασολάκια εδώ μόνο βραστή σαλάτα ή γιαχνί δε γίνονται!

Το δαιμόνιο Παράξενο Πιρούνι έχει φτιάξει τα φασολάκια γιαχνί πίτα


έχει φτιάξει φασολάκια με φράουλες


έχει φτιάξει
φασολάκια στο φούρνο με κοτόπουλο, μάνγκο και σταφίδες 


και τα έχει παντρέψει με
ανάμικτα θαλασσινά και σπανάκι σε ένα υπέροχο, χειμωνιάτικο τουρλού!


Καιρός λοιπόν για ακόμα ένα χειμωνιάτικο τουρλού σιγομαγειρεμένο στο φούρνο, μελωμένο, γεμάτο χρώμα και βιταμίνες και φυσικά από γεύση τούμπανο!

Το Παράξενο Πιρούνι είχε ξεπαγώσει φασολάκια (τη μικρή συσκευασία 450 γρ.) και άλλη μια συσκευασία με πλοκάμια χταποδιού. Σε ένα μεγάλο, ορθογώνιο πυρέξ έβαλε το χταπόδι πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια, τα φασολάκια, 500 γραμμάρια κυβάκια κολοκύθας, ένα κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια, ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, ένα κουτί τριμμένη ντομάτα (500 γρ.), ένα φλιτζανάκι νερό, ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο, λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι.

Το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε καλά όλα αυτά τα υλικά στο πυρέξ, το σκέπασε καλά με αλουμινόχαρτο και το έβαλε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 2 ώρες. Στη μέση του μαγειρέματος το έβγαλε για να ανακατέψει και όταν πέρασε το δίωρο έβγαλε και το αλουμινόχαρτο και άφησε το φαγητό του να ψηθεί λίγο ακόμα για να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι του. Καθώς αυτό γινόταν, ανακάτεψε 2 - 3 φορές ακόμα.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Ένα λαδερό, μεσογειακό φαγητό με έναν αλλιώτικο συνδυασμό υλικών που όμως "παντρεύτηκαν" υπέροχα μεταξύ τους!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Είναι ιδανικό και για καθημερινό ταπεράκι δουλειάς που ζεσταίνεται εύκολα και με μια φέτα ψωμί ή ένα - δυο παξιμαδάκια θα ζεστάνει το μέσα σου και θα σε γεμίσει ενέργεια και ικανοποίηση!

You Might Also Like

0 σχόλια