Ανάμικτα θαλασσινά
με φασολάκια και σπανάκι

Απριλίου 01, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Νηστίσιμη φαγητάρα σου έχει σήμερα το Παράξενο Πιρούνι! Κοιτώντας το παρελθόν του ταπεινού του ιστολογίου, το Παράξενο Πιρούνι είδε πως είχε συνταγές για να καλύψει το θέμα ψάρι, δεν είχε όμως τίποτα συγκεκριμένα για θαλασσινά. 
Αυτό και το γεγονός πως είχε τη διάθεση να συνδυάσει τα αγαπητά φασολάκια με πρωτεΐνη αλλά όχι με ψάρι ή κοτόπουλο, το οδήγησαν σε αυτό το τρομερό πάντρεμα υλικών!

Η αρχή έγινε με την αγορά μιας μικρής συσκευασίας (450 γραμμάρια καθαρό βάρος έτοιμων καθαρισμένων και ψιλοκομμένων θαλασσινών) κατεψυγμένων, ανάμικτων θαλασσινών. Το Παράξενο Πιρούνι βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο της κατσαρόλας του ξεκίνησε να σωτάρει τα θαλασσινά αφού τα είχε πλύνει και ξεπαγώσει καλά και πρόσθεσε ένα κρεμμύδι, δυο σκελίδες σκόρδο και 2 μικρά καρότα τριμμένα στο multi. 
Σώταρε λίγο ακόμα και πρόσθεσε ένα πελτεδάκι (τη μικρή συσκευασία των 70 γραμμαρίων), μπόλικη γλυκιά πάπρικα, 2 φύλλα δάφνης και 3 με 4 καρφάκια γαρίφαλλο. Το σωτάρισμα του πελτέ με τα μπαχαρικά πριν βάλεις νερό, είναι το μυστικό που κάνει τη σάλτσα πιο γευστική! 
Στη συνέχεια το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε νερό και όταν έβρασε πρόσθεσε τα φασολάκια (τα γνωστά κατεψυγμένα φασολάκια πλατιά σε συσκευασία 450 γραμμαρίων, κι αυτά εννοείται καλά ξεπαγωμένα) και άφησε σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα το φαγητό του να βράσει για 40 με 45 λεπτά περίπου. 
Αλάτι το Παράξενο Πιρούνι δεν έβαλε γιατί προσπαθεί να το αποφύγει αλλά και γιατί τα θαλασσινά είναι και φυσικά αλατισμένα. Εσύ αν θες φυσικά μπορείς να βάλεις!


Όταν πέρασε αυτή η ώρα και τα φασολάκια και τα θαλασσινά είχαν βράσει και μαλακώσει, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο και μια μεγάλη συσκευασία με έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμμένο σπανάκι. Ναι, όταν μαγειρεύεις καθημερινή στις 10 το βράδυ έχοντας ξυπνήσει από τις 6 το πρωί, γίνεσαι τεμπέλα 😊
Μετά κλασικά το Παράξενο Πιρούνι δυνάμωσε τη φωτιά, ξεσκέπασε την κατσαρόλα του και άφησε τα πολλά υγρά να εξατμιστούν, να "στύψει" δηλαδή το φαγητό του. Συχνά - πυκνά, ανακάτευε και με την ξύλινη κουτάλα του για να μην κολλήσει.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το αποτέλεσμα ικανοποίησε το ξενυχτισμένο Παράξενο Πιρούνι που την επόμενη μέρα γυρίζοντας σπίτι κουρασμένο απόλαυσε το νηστίσιμο φαγητό του μαζί με κόκκινο κρασάκι και αγαπημένη σειρά. 
Τα φασολάκια μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους και όχι μόνο λαδερά (εννοείται πως τα αγαπάμε κι αυτά!) και το Παράξενο Πιρούνι επιφυλάσσεται να σου δείξει μερικούς στο άμεσο (ελπίζει) μέλλον!

You Might Also Like

0 σχόλια