Γεμιστά νηστίσιμα μπισκότα τριαντάφυλλο

Απριλίου 06, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

“Είναι ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλο σου που το κάνει τόσο σημαντικό.”
“Είναι ο χρόνος που ξόδεψα για το τριαντάφυλλο μου…”, είπε ο μικρός πρίγκηπας για να το θυμάται.
“Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια”, είπε η αλεπού. “Εσύ όμως δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Θα είσαι υπεύθυνος για πάντα για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου.”

Χρόνια τώρα το τριαντάφυλλο θυμίζει στο Παράξενο Πιρούνι σε δεύτερη φάση το λουλούδι, και σε πρώτη το απόσπασμα από το πιο ανθρώπινο και συγκινητικό παραμύθι που γράφτηκε ποτέ. Κι επειδή στο θέμα "εξημέρωση" και υπευθυνότητα το παιχνίδι φαίνεται να χάνεται συνεχώς, το Παράξενο Πιρούνι σου δίνει συνταγή για "τριανταφυλλένια" νηστίσιμα μπισκότα να γλυκάνεις λίγο τη νηστεία τουλάχιστον.

Υλικά:

- ένα ποτηράκι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ σπορέλαιο
- μισό ποτηράκι λικέρ τριαντάφυλλο
- ένα ποτηράκι ροδόνερο
- 2 1/2 ποτηράκια ζάχαρη άχνη
- αλεύρι που φουσκώνει, όσο πάρει
- λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο

Σε μπολ ανακατεύεις το ηλιέλαιο ή το σπορέλαιο, το λικέρ τριαντάφυλλο, το ροδόνερο και την άχνη. Θέλει απαλό ανακάτεμα, ίσα - ίσα να αναμιχθούν τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη (γίνεται και με κουτάλι ακόμα).
Προσθέτεις αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχεις μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Παίρνεις μικρά μπαλάκια ζύμης, τα ανοίγεις με τα χέρια και τα γεμίζεις με ψιλοκομμένο λουκούμι τριαντάφυλλο. Κλείνεις καλά και αραδιάζεις τα μπαλάκια σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160 βαθμούς μέχρι να δεις ότι τα μπισκότα στέγνωσαν και πήραν ένα πολύ ελαφρύ ξανθό χρώμα (προσοχή, είναι κάπως σαν τους κουραμπιέδες, δε θέλουν πολύ ψήσιμο).

Όταν βγάλεις τα τριανταφυλλομπισκότα από τον φούρνο, τα πασπαλίζεις με την άχνη από το κουτί των τριανταφυλλολουκουμιών.

You Might Also Like

0 σχόλια