Παραξενοπιρουνίσια χαρουποκουλουράκια

Απριλίου 29, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι με την υπόλοιπη φαρίνα χαρουπιού που είχε περισσέψει από την υπέροχη vegan καστανο-χαρουπόπιτα του, δε γινόταν να μη φτιάξει και κάτι σε κέικ, μπισκότα ή cookies για να τσιμπάει σαν γλυκό αλλά και ταυτόχρονα ελαφρύ σνακ. 
Προέκυψαν κουλουράκια τα οποία φτιάχτηκαν και λίγο πριν το Πάσχα οπότε έγιναν νηστίσιμα με τη γεύση του χαρουπιού σε πρώτο - πρώτο πλάνο φυσικά!


Για περίπου 16 με 18 μεγάλα κουλουράκια:


- ένα βαζάκι αμυγδαλοβούτυρο Healthy habits (180 γραμμάρια καθαρό βάρος)

- χαρουπόμελο, μισή κούπα περίπου

- κανέλα

- γάλα φυτικό, όσο χρειαστεί

- περίπου 3/4 κούπας σταφίδες μουλιασμένες για αρκετή ώρα σε νερό

- φαρίνα χαρουπιού, όση σηκώσει


Το Παράξενο Πιρούνι μούλιασε τις σταφίδες σε νερό που τις σκέπαζε για καμιά ώρα το λιγότερο, για να μαλακώσουν καλά. Σε μπολ άδειασε το βαζάκι με το αμυγδαλοβούτυρο και πρόσθεσε χαρουπόμελο δοκιμάζοντας πόσο γλυκό το ήθελε. Πρόσθεσε και κανέλα και ανακάτεψε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πρόσθεσε όλο το αλεύρι γιατί ήθελε να χρησιμοποιήσει την υπόλοιπη φαρίνα χαρουπιού του ανοιγμένου πακέτου του, που ήταν λίγη περισσότερη από τη μισή. Έτσι για να αραιώσει τη ζύμη του χρησιμοποίησε φυτικό γάλα, όσο χρειάστηκε. Τελευταίες πρόσθεσε και τις σταφίδες σουρωμένες από το νερό που μούλιαζαν και ζύμωσε να προκύψει ένα εύπλαστο μίγμα που δεν θα κολλούσε στα χέρια.

Έπλασε στρογγυλά κουλουράκια, τα τοποθέτησε επάνω σε σχάρα και επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έψησε στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Τα κουλουράκια ήταν καλύτερα την επόμενη ημέρα και φυσικά ταίριαξαν υπέροχα με καφέ, κατά προτίμηση βαρύ ελληνικό. 😋🍪☕

You Might Also Like

0 σχόλια