Λευκή φασολάδα με
φασόλια βανίλιες Φενεού

Απριλίου 13, 2022

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι σου έχει κάτι απλό για τα δεδομένα του σήμερα, αν όμως τα απλά είναι τόσο νόστιμα και φυσικά ωφέλιμα για τον οργανισμό συγχρόνως, τότε είναι παντού άξια αναφοράς!
Αναφορά λοιπόν σήμερα στα νοστιμότερα φασόλια που το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε ποτέ του, που δεν είναι άλλα από τα ονομαζόμενα "βανίλιες" και όπως λέει και το όνομά τους, είναι γευστικά σαν γλύκισμα και η προέλευσή τους είναι από τον Φενεό Κορινθίας. Σε εκδρομή του εκεί παλιότερα, το Παράξενο Πιρούνι συνάντησε για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα φασόλια, τα αγόρασε και τα μαγείρεψε. Και... ενθουσιάστηκε!

Σήμερα λοιπόν θα σου δώσει τη συνταγή που αναδεικνύει γευστικά τα φασόλια αυτά όσο καμία άλλη. Καλά και τα παράξενα, αλλά αν έχεις μια καλή πρώτη ύλη θέλεις να τη νιώθεις αυτούσια όσο γίνεται και αυτό είναι και το μεγαλείο της φυσικής, αυθεντικής καλής γεύσης.
Το Παράξενο Πιρούνι σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας κατάφερε επιτέλους να βρει τα φασόλια που τόσο καιρό αναζητούσε στην πόλη του.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Με σύμμαχό του την τρομερή παραξενοπιρουνίσια χύτρα και μερικά ακόμα μεσογειακά υλικά, έφτιαξε μια υπέροχη ανοιξιάτικη φασολάδα και μαζί με μια πράσινη σαλάτα δεν χρειάστηκε τίποτα άλλο για τις ημέρες της νηστείας. Φυσικά άφησε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό από το βράδυ.

Την επόμενη ημέρα τα έπλυνε, τα σούρωσε και τα έβαλε στη χύτρα του μαζί με δυο καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο, λίγο ξερό δεντρολίβανο, μια μικρή καυτερή αποξηραμένη πιπερίτσα και τις φλούδες από ένα μικρό λεμόνι αφού με προσοχή και με καλό μαχαίρι φρόντισε να κόψει μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, αφήνοντας το πιο μέσα λευκό. Πρόσθεσε νερό να σκεπάζει τα υλικά και να υπάρχει και ύψος ενός δαχτύλου περίπου και έβρασε σε χαμηλή θερμοκρασία με την χύτρα του σφραγισμένη για 40 λεπτά.

Αφού αφαίρεσε το καπάκι δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε ελαιόλαδο και άφησε για λίγο ένας μερός των υγρών να εξατμιστούν και να προκύψει μια ωραία χυλωμένη φασολάδα, όπως του αρέσει δηλαδή! Ένα με δύο λεπτά πριν αποσύρει την κατσαρόλα από τη φωτιά, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε αλάτι, ρίγανη ξερή τριμμένη και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο σερβίρισμα θέλει έξτρα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ψωμί για όποιον θέλει και πράσινη λεμονάτη σαλάτα.

Μεσογειακό, απλό, οικονομικό, θρεπτικό, νηστίσιμο υπερ-νόστιμο πιάτο!

You Might Also Like

0 σχόλια