Φασολάκια στο φούρνο με κοτόπουλο, μάνγκο και σταφίδες

Ιουνίου 05, 2022

 

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι επιστρέφει με καλοκαιρινή, χρωματιστή συνταγή! Τα φασολάκια ψητά, δημιουργικά, με λίγα λόγια... παραξενοπιρουνίσια!
Ναι τα φασολάκια γίνονται ΚΑΙ στο φούρνο! Και μάλιστα γίνονται πεντανόστιμα. Αν θες για να έχεις ένα πλήρες γεύμα μπορείς κι εσύ σαν το Παράξενο Πιρούνι να προσθέσεις και λίγο κοτόπουλο. Μπορείς να τα ψήσεις και χωρίς κοτόπουλο φυσικά για ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστείς:

- ένα σακουλάκι κατεψυγμένα φασολάκια στρογγυλά 450 γρ.
- ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και κουρκουμά
- μια χούφτα μαύρες σταφίδες
- λίγο μάνγκο ψιλοκομμένο ή ανανά αν προτιμάς
- λίγο κοτόπουλο φιλέτο στήθος
- μισή κούπα νερό
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι μπαλσάμικο

Αφού έχεις όλα τα υλικά έτοιμα, τα βάζεις όλα μαζί στο ταψί που θα ψήσεις το φαγητό. Τα φασολάκια δε θέλουν καν ξεπάγωμα, τα βάζεις όπως είναι από το σακουλάκι.


Ψήνεις σε φούρνο με αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Ε, ναι  είναι πολύ ώρα αλλά το φαγητό το αξίζει! Εξάλλου μπορείς παράλληλα να ψήνεις και κάτι άλλο, π.χ. κολοκύθα ή γλυκοπατάτες για να φτιάξεις πουρέ και να τον αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για όποτε θελήσεις!


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να βγάζεις το ταψί από το φούρνο και να ανακατεύεις το φαγητό. Έτσι θα ψηθεί ωραία και ομοιόμορφα και όλες οι γεύσεις και τα αρώματα θα ενωθούν μεταξύ τους.


Όπως σε όλα τα λαδερά, το φαγητό είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι του. Σερβίρεται χλιαρό αλλά τρώγεται πολύ ωραία και κρύο.
Πάει με μπύρα αλλά και με κρασί κόκκινο και είναι έτοιμο να καταπλήξει τους πάντες! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια