Παγωτό μαργαρίτα

Ιουνίου 27, 2022

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Με τη ζέστη το Παράξενο Πιρούνι δύο πράγματα λαχταρά και με δύο πράγματα θα μπορούσε να ζει σχεδόν αποκλειστικά: Παγωτά και μπύρες/κοκτέιλς!
Έχει ήδη στο αρχείο του ουκ ολίγες συνταγές για δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλς, όπως επίσης έχει και άλλες τόσες για παγωτά, αλλά συνδυασμό κοκτέιλ - παγωτού δεν έχει... μέχρι τώρα!
Και φυσικά ο τίτλος μαργαρίτα δεν έχει να κάνει με το γνωστό λουλούδι αλλά με το γνωστό κοκτέιλ, γιατί στα υλικά του παγωτού περιλαμβάνονται τεκίλα, λάιμ και λικέρ πορτοκαλιού!

Υλικά:

- 6 κρόκοι αβγών
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (400 γραμμάρια καθαρό βάρος)
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ξύσμα από ένα λάιμ
- χυμός από 6 λάιμ
- 90 ml τεκίλα κίτρινη
- 50 ml λικέρ πορτοκαλιού (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε λικέρ κουμ κουάτ)

Σε μπεν μαρί (δηλαδή πάνω από κατσαρόλα με νερό που έβραζε) το Παράξενο Πιρούνι τοποθέτησε μέσα σε μεταλλικό μπολ τους κρόκους των αβγών, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύοντας συνέχεια με μαλακό σύρμα και καθώς η θερμοκρασία ανέβαινε, το μίγμα έπηξε και έγινε μια κρέμα custard.

Το  Παράξενο Πιρούνι απέσυρε το μπολ από τη φωτιά (σε αυτό το σημείο αν κάποιος δει έστω και στο ελάχιστο κομματάκια από κρόκο αβγού μέσα στο μίγμα μπορεί να το περάσει από λεπτό σουρωτήρι).
Όταν το μίγμα κρόκων-γάλακτος είχε γίνει λίγο χλιαρό, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε χυμό και ξύσμα λάιμ, τεκίλα και λικέρ και όταν κρύωσε τελείως το τοποθέτησε στην κατάψυξη, βγάζοντας το παγωτό και χτυπώντας το λίγο - λίγο στο multi κάθε τόσο, έτσι ώστε να πετύχει μια μαλακή και αφράτη υφή.

Την επόμενη μέρα, έγινε κλασικά η δοκιμή του παγωτού. Η υφή του τέλεια, η γεύση του επίσης! Κρεμώδες και πλούσιο στο στόμα με έντονη τη γεύση του λάιμ και όχι τόσο του αλκοόλ, έμοιαζε περισσότερο με παγωτό λεμονιού. 
Τρώγεται κατά προτίμηση στο μπαλκόνι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ μαζί με τι άλλο... σπιτικό κοκτέιλ μαργαρίτα! 🌼🍷

You Might Also Like

0 σχόλια