Παγωτό μπέικον

Ιουνίου 14, 2022

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Μη βιαστείς να τρομάξεις ή να αηδιάσεις διαβάζοντας τον τίτλο της ανάρτησης! 
Το παγωτό είναι ουσιαστικά παγωτό κρέμα με κομματάκια από "πραλίνα" μπέικον. Pancakes με maple syrup και μπέικον είναι κάτι συνηθισμένο για κάποιους σε άλλες χώρες οπότε συνδυάζοντας το μπέικον με κάτι γλυκό, το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε να φτιάξει αυτό εδώ το παγωτό μια και είχε καιρό να ποστάρει παγωτο-συνταγή.
Το Παράξενο Πιρούνι σε καμία περίπτωση δεν είναι φίλος του μπέικον και ποτέ δε θα το δεις να το βάζει στο τοστ του ή στην πίτσα του, ωστόσο αυτό το περιβόητο σε ξένα sites και food blogs candied bacon που έβλεπε, σφηνώθηκε μέσα στο μυαλό του κι έτσι έπρεπε να δοκιμαστεί. 😊

Πρώτα φτιάχνεις το παγωτό κρέμα με τη βασική συνταγή.

Θα χρειαστείς:

- 250 ml φρέσκο γάλα (και light αν θέλεις)
- μισό μπαστουνάκι βανίλιας ή 3 καψουλάκια βανίλια
- 4 κρόκους αβγών
- 45 γραμμάρια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη παχύρρευστη (όχι να γίνει σαντιγύ)


Για το μπέικον - πραλίνα:

- 5 φέτες μπέικον
- λίγη μαύρη ζάχαρη
- λίγη καρυδόψιχα περασμένη από το multi

Πρώτα φτιάχνεις το παγωτό κρέμα. Όπως βλέπεις, τα υλικά δίνουν μια μικρή ποσότητα παγωτού για... ευνόητους λόγους! 
Για μεγαλύτερη ποσότητα μπορείς φυσικά να διπλασιάσεις τα υλικά. 
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνεις το γάλα με τη βανίλια μέχρι να φτάσει σε σημείο λίγο πριν από το να βράσει. Αποσύρεις από τη φωτιά και το αφήνεις σκεπασμένo για 15 λεπτά να αρωματιστεί καλά από τη βανίλια.

Χτυπάς με σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίχνεις σιγά - σιγά χωρίς να σταματήσεις να ανακατεύεις το ζεστό γάλα (αν το χρησιμοποίησες, αφαιρείς το μπαστουνάκι της βανίλιας αφού το γάλα θα έχει πια αρωματιστεί). Μεταφέρεις το μίγμα σε κατσαρολάκι μέσα σε άλλο μεγαλύτερο κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύεις συνέχεια με το σύρμα μέχρι το μίγμα να πήξει κάπως (κοινώς, φτιάχνεις τη βασική κρέμα custard).

Κατεβάζεις από τη φωτιά, καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη καλά την επιφάνεια για να μην πιάσει κρούστα και όταν κρυώσει, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και βάζεις στην κατάψυξη, χτυπώντας το παγωτό με το multi λίγο - λίγο κάθε τόσο για να πετύχεις μια ωραία υφή ή αν έχεις παγωτομηχανή το ξεχνάς και το χτυπάει αυτή. 
😊

Στο μεταξύ, φτιάχνεις και το μπέικον "πραλίνα": Πολύ απλά, ψήνεις για λίγο τις λωρίδες μπέικον στο φούρνο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μετά τις βγάζεις, τις πασπαλίζεις με μαύρη ζάχαρη και καρυδόψιχα και τις ξαναψήνεις για ελάχιστα λεπτά.
Τις ακουμπάς πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή σχάρα να φύγει το περιττό λίπος και να στεγνώσουν, και όταν κρυώσουν τις κόβεις κομματάκια και τις προσθέτεις στο 
τελευταίο χτύπημα του παγωτού.

Αφήνεις το παγωτό στην κατάψυξη για μερικές ώρες ή και για όλο το βράδυ και είναι πια έτοιμο να το δοκιμάσεις!
Το Παράξενο Πιρούνι μιλώντας για τη νέα αυτή του συνταγή άκουσε και κάποια ειρωνικά σχόλια του στυλ "παγωτό με γεύση γύρο", αλλά αυτοί που τα λένε ίσως να μην έχουν καταλάβει πως το Παράξενο Πιρούνι είναι ικανό να τσιμπήσει τα πάντα! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια