Cookies μπανάνα - μπέικον

Ιουνίου 19, 2022


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Και μετά το παγωτό μπέικον, σειρά έχουν και τα μπισκότα! Αν νόμιζες πως εδώ μέσα θα έβλεπες καμιά πίτσα με μπέικον και σαλάμι, τότε δεν ξέρεις καθόλου το Παράξενο Πιρούνι! 

Υλικά για 40 περίπου cookies: 

- 60 γραμμάρια βούτυρο μαλακό, ή και ελαφρώς λιωμένο
- μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη
- ένα μεγάλο αβγό
- μισό κουταλάκι γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή
- 1/4 φλιτζανιού τσαγιού λικέρ Baileys
- 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι ή στο multi
- 1 και 1/4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 1/8 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 100 γραμμάρια μπέικον
- 1/4 φλιτζανιού τσαγιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
- 2 με 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένοι αποξηραμένοι χουρμάδες 

Η πρώτη δουλειά του Παράξενου Πιρουνιού ήταν να ετοιμάσει το μπέικον: Το έκοψε σε τετραγωνάκια και το σώταρε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να γίνει τραγανό. Το ακούμπησε πάνω σε χαρτί κουζίνας και το άφησε στην άκρη. 

Ύστερα σε μπολ χτύπησε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αβγό. Πρόσθεσε τη βανίλια, το λικέρ και τις μπανάνες εναλλάξ με το μίγμα του αλευριού (είχε κοσκινίσει μαζί αλεύρι, baking powder, κανέλα, σόδα και αλάτι).
Τέλος, πρόσθεσε το μπέικον, τα καρύδια και τους χουρμάδες και ανακάτεψε ελαφρά να πάνε παντού στον χυλό. Άπλωσε με τη βοήθεια 2 μικρών κουταλιών γλυκού μπαλάκια χυλού πάνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, πασπάλισε κάθε μπισκοτομπαλάκι με μίγμα κρυσταλλικής ζάχαρης και κανέλας και έψησε για 10 με 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς μέχρι τα μπισκότα να στεγνώσουν και να σχηματοποιηθούν. 
Πρόσεξε να αφήσει απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. 

Ήταν από τα καλύτερα μπισκότα που είχε φάει ποτέ, χωρίς πλάκα! Αφράτα, μαλακά, μυρωδάτα... Υπέροχα! Τα τρως ασταμάτητα και μετά μανίας και φυσικά, κανείς από όσους τα δοκίμασαν δεν πίστεψε ότι τα μπισκότα είχαν μέσα μπέικον!

You Might Also Like

0 σχόλια