Σοκολατένιες μπάρες γεμιστές με φράουλα

Φεβρουαρίου 14, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Το Παράξενο Πιρούνι σκαλίζοντας το παρελθόν του, παρατηρεί πως κάθε χρόνο στις 14 Φλεβάρη έχει φροντίσει να ανεβάσει μια συνταγή για κάτι σοκολατένιο. Βλέπεις το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό όσον αφορά την περιβόητη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η σοκολάτα. Το δεύτερο, οι φράουλες. 

Φράουλες μέσα στο καταχείμωνο δεν ταιριάζουν (κι αν ταιριάζουν δύσκολα βρίσκονται), ωστόσο το Παράξενο Πιρούνι έχει για σήμερα αυτήν εδώ τη συνταγή για σπιτικές σοκολατένιες μπάρες γεμιστές με φράουλα, κάτι σαν τη homemade εκδοχή της σοκολάτας Lila Pause (για όποιον είναι στην ηλικία του Παράξενου Πιρουνιού και θυμάται τη διαφήμιση της σοκολάτας με ονοματεπώνυμο 😊)


Υλικά:


- 100 ml γάλα εβαπορέ πλήρες αδιάλυτο 

- 40 γραμμάρια ζάχαρη ή στέβια, σιρόπι αγαύης, μέλι... κτλ

- 6 φύλλα ζελατίνας (10 γραμμάρια)

- 50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη (κανονική ή με στέβια)

- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα (κανονικό ή light)

- 100 γραμμάρια πολτοποιημένη φρέσκια φράουλα

- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη (κανονική ή με στέβια)


Σε κατσαρολάκι, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε το γάλα εβαπορέ και τη ζάχαρη. Μόλις πήρε μια βράση κι αφού ανακάτεψε λίγο και βεβαιώθηκε ότι η ζάχαρη έλιωσε, κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα φύλα ζελατίνας (τα είχε βάλει σε κρύο νερό από πριν να μουλιάσουν/μαλακώσουν και τα σούρωσε για να τα προσθέσει στην κρέμα), ανακάτεψε να διαλυθούν στο ζεστό μίγμα γάλακτος και έτσι ζεστό όπως ήταν, έβαλε και την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακάτεψε να διαλυθεί κι αυτή και να γίνει το μίγμα εννιαίο και ομοιογενές.

Ύστερα πρόσθεσε το τυρί και τον πολτό της φρέσκιας φράουλας και ανακάτεψε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Η γέμιση για τις μπάρες ήταν έτοιμη! Το Παράξενο Πιρούνι έστρωσε ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι με διάφανη μεμβράνη κουζίνας και άδειασε μέσα το μίγμα της γέμισης. Όταν είχε κρυώσει πια τελείως, το έβαλε στην κατάψυξη για να παγώσει/στερεοποιηθεί πιο γρήγορα.

Όταν πάγωσε και έσφιξε, το έκοψε σε ορθογώνιες μπάρες (περιμένεις λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει κάπως το κατεψυγμένο μίγμα της γέμισης αν είναι πολύ σφιχτό σαν τούβλο και δεν κόβεται). 

Σ' αυτό το στάδιο, μπορείς ή να τυλίξεις κάθε κομμάτι-μπάρα γέμισης με μεμβράνη κουζίνας ή σακουλάκι και να το διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσεις, ή να το βουτήξεις αμέσως σε σοκολάτα γάλακτος που έχεις λιώσει με τη μέθοδο μπεν - μαρί, όπως έκανε και το Παράξενο Πιρούνι.

Όπως βλέπεις (ή πιο σωστά διαβάζεις), το Παράξενο Πιρούνι σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τις μπάρες πιο ελαφριές και σε εκδοχή χωρίς ζάχαρη αν θέλεις. Αν δε σε νοιάζει καθόλου το light του θέματος φυσικά, μπορείς αντί για γάλα εβαπορέ αδιάλυτο να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος και να μην ψάξεις για κουβερτούρα με στέβια αλλά να βάλεις την κλασική που έχουμε και στο χωριό μας 😊


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι λοιπόν έφτιαξε γύρω στις δέκα τέτοιες λαχταριστές φραουλοσοκολατένιες μπάρες, τις οποίες έκρυψε με ευλάβεια στο μαγικό ξύλινο κουτί του παραμυθιού, μέχρι να βρεθεί ο πρίγκηπας που θα τις απελευθερώσει και τότε όλοι θα ζουν καλά κι εσύ καλύτερα! 💓🍓🍫

You Might Also Like

0 σχόλια