Τονοσαλάτα με μήλο και γιαούρτι
Φεβρουαρίου 19, 2024Πόσο αλλιώτικη πια μπορεί να είναι μια τονοσαλάτα? Αρκετά είναι η απάντηση κι εδώ η προσθήκη του ξινόμηλου κάνει όλη τη διαφορά. Δίνει φρεσκάδα και μια φρουτώδη γλυκύτητα που θα κάνει αυτή τη σαλάτα ξεχωριστή.
Θα χρειαστείς ένα μικρό, πράσινο ξινόμηλο το οποίο θα πλύνεις πολύ καλά, θα κόψεις σε κομμάτια και θα το τρίψεις στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά χωρίς να το καθαρίσεις. Η φλούδα του θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα και στη γεύση αλλά και στην υφή της σαλάτας.
Προσθέτεις ένα μικρό, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο, μια μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό, λίγο αλάτι, λίγο λεμόνι και τα 2/3 από ένα κεσεδάκι στραγγιστού γιαουρτιού 2% λιπαρά (το κλασικό των 200 γρ.).
Ανακατεύεις όλα τα υλικά κι αφήνεις για λίγο στο ψυγείο να "δέσουν" οι γεύσεις.
Η σαλάτα είναι έτοιμη για κατανάλωση μαζί με λίγο ψωμί ή πατάτα βραστή για να έχεις και τον υδατάνθρακα και το γεύμα να είναι πλήρες ή μπορεί να μπει ωραιότατα και σε σάντουιτς ή τορτίγιες μαζί με λαχανικά ψητά, αβοκάντο και ό,τι άλλο θες εσύ!
0 σχόλια