Πίτσα light χωρίς γλουτένη
σε βάση βρώμης - ρόκας

Φεβρουαρίου 02, 2024

 παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Αν σου άρεσε η παλιότερη παραξενοπιρουνίσια πίτσα χωρίς γλουτένη, τότε αυτή εδώ είναι μια νεότερη, εμπλουτισμένη εκδοχή και μάλιστα γρηγορότερη και πλουσιότερη σε λαχανικά.

Συνήθως βάζουν τη ρόκα φρέσκια στην επιφάνεια της έτοιμης πίτσας, κάτι που το Παράξενο Πιρούνι θεωρεί αταίριαστο. Η πίτσα έχει πάνω της ψημένα υλικά, πως να το κάνουμε. Οπότε αν έχεις ρόκα και μάλιστα έχει μείνει μια - δυο μέρες στο σακουλάκι της δε χρειάζεται να την πετάξεις αφού δε θα είναι και τόσο κατάλληλη για φρέσκια σαλάτα. Κοίτα τι ωραία, πράσινη βάση για πίτσα και πόσο πανεύκολα μπορείς να φτιάξεις:

Θα βάλεις στο multi ένα αβγό και μισό περίπου κουτάκι τυρί κότατζ (2 - 3 κουταλιές) μαζί με λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη ξερή και τη ρόκα (μισό σακουλάκι). Θα γίνει ένα ωραίο, ομοιογενές πράσινο μίγμα στο οποίο προσθέτεις νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη (αν δεν έχεις θέμα με τη γλουτένη, εννοείται πως μπορείς να βάλεις και "κοινή" βρώμη που έχει γλουτένη! 😊) έτσι ώστε να γίνει πιο συμπαγές και να μπορείς με τα χέρια σου να το απλώσεις σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και να το ψήσεις και από τις δυο πλευρές στο φούρνο στους 180 με αέρα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Θα θυμίζει κρέπα ή pancake.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Μπορείς αυτή τη βάση να την έχεις έτοιμη και από την προηγούμενη ημέρα. Όταν θα θέλεις να φας την υγιεινή σου πίτσα φρεσκοψημένη και ζεστή, θα απλώσεις σε όλη την επιφάνεια πελτέ ντομάτας, θα καλύψεις με μοτσαρέλα light (την Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα μέσα σε νερό με 8,5% λιπαρά), θα σκορπίσεις ντοματίνια σε ροδέλες και θα πασπαλίσεις τα πάντα με άφθονη ρίγανη!

Ψήνεις για 15, άντε 20 λεπτά σε φούρνο με αέρα στους 180 μέχρι να λιώσει το τυρί και απολαμβάνεις την πίτσα αμέσως ζεστή! Είναι φουλ χορταστική και σίγουρα από τα υγιεινότερα σπιτικά fast foods!

You Might Also Like

0 σχόλια