Χορτοφαγική light πίτσα μαργαρίτα, σε πικάντικη βάση βρώμης χωρίς γλουτένη
Νοεμβρίου 25, 2023Το Παράξενο Πιρούνι ύστερα από τα τρομερά χρυσαφένια του υγιεινά μπισκότα που έκαναν θραύση, ήθελε να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο σακουλάκι με τη βρώμη χωρίς γλουτένη που είχε στο ντουλάπι του για κάτι νόστιμο και υγιεινό πάλι, αλλά σε γεύμα αυτή τη φορά.
Σπιτική πίτσα λοιπόν χωρίς ζύμωμα, χωρίς φούσκωμα, με βάση από νιφάδες βρώμης στην οποία το Παράξενο Πιρούνι έδωσε σούπερ γεύση που θύμιζε γαριδάκι (τα δρακουλίνια αν τα πρόλαβες! 😊) και θα σου πει ευθύς αμέσως πως το έκανε!
Χρειάστηκε να μουλιάσει για 2 - 3 ώρες μια κούπα νιφάδες βρώμης σε μια κούπα νερό μέσα σε ένα μπολ. Έψησε στο γκριλ μια πιπεριά Φλωρίνης και όταν κρύωσε, μπόρεσε εύκολα να αφαιρέσει το φλούδι. Όταν η ώρα είχε περάσει και οι νιφάδες βρώμης είχαν μαλακώσει και απορροφήσει σχεδόν το νερό, το Παράξενο Πιρούνι μετέφερε αυτό το μίγμα από το μπολ στο multi και πολτοποίησε μαζί με την πιπεριά ψιλοκομένη, μια μεγάλη κουταλιά σούπας ταχίνι ολικής, ένα κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, λίγη ξερή ρίγανη και λίγο σκόρδο σκόνη.
Προέκυψε ένας λείος και ομοιογενής χυλός τον οποίο το Παράξενο Πιρούνι άπλωσε με σπάτουλα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δίνοντας σχήμα κύκλου και έψησε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Η βάση θα φουσκώσει πολύ ελαφρά και θα κάνει σκασίματα στην επιφάνεια της όταν θα είναι έτοιμη.
Το Παράξενο Πιρούνι έκανε τα παραπάνω το απόγευμα - βράδυ της προηγούμενης μέρας κι έτσι την επόμενη που γύρισε σπίτι το μεσημέρι πεινασμένο, δεν είχε παρά να αλείψει με λίγο πελτέ ντομάτας την επιφάνεια της βάσης, να απλώσει λεπτά κομμάτια από μοτσαρέλα φρέσκια light (άντε να το πάρει το ποτάμι: την Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα μέσα σε νερό με 8,5% λιπαρά), να σκορπίσει ντοματάκια σε λεπτές, μικρές ροδέλες και να πασπαλίσει με άφθονη ρίγανη!
0 σχόλια