Μαλακά μπισκότα χαρουπιού με χουρμά

Νοεμβρίου 10, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το ένα φέρνει τ' άλλο, συμβαίνει παντού και φυσικά συμβαίνει και στην κουζίνα του Παράξενου Πιρουνιού. Επομένως, μετά το τρομερό κέικ με αλεύρι από χαρούπι, σειρά έχουν τα μπισκότα! 

Τα μπισκότα αυτά φτιάχτηκαν χωρίς να χρησιμοποιηθεί ζυγαριά, χωρίς να μετρηθεί τίποτα σε φλιτζάνια ή κούπες, κάτι που το Παράξενο Πιρούνι εφαρμόζει κόντρα στους κανόνες της ζαχαροπλαστικής που απαιτεί ακρίβεια και σπάνια αποτυγχάνει! 😊

Το Παράξενο Πιρούνι άδειασε το μισοάδειο (ή μισογεμάτο) πακέτο με τη φαρίνα χαρουπιού (το γνωστό αλεύρι για κέικ που φουσκώνει, αλλά εδώ σε χαρουπο-version) σε ένα μπολ και πρόσθεσε μπόλικη κανέλα. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε φυστικοβούτυρο και γιαούρτι καρύδας (τη φυσική γεύση που είναι σχετικά άγλυκο) όσο "σήκωσε" το αλεύρι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Το γιαούρτι καρύδας ήταν λίγο και επειδή το Παράξενο Πιρούνι καθώς ζύμωνε είδε πως χρειαζόταν κι άλλο αραίωμα, πρόσθεσε και λίγο γάλα αμυγδάλου.

Όταν η χαρουποζύμη του είχε γίνει όπως την ήθελε, το Παράξενο Πιρούνι σχημάτισε στρουμπουλά μπισκότα (του βγήκαν 22 μπαμπάτσικα μπισκότα) και τα τοποθέτησε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω στη σχάρα του.

Για να είναι τα χαρουπο-cookies του κομπλέ, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε στην κορυφή του κάθε μπισκότου και από ένα κουταλάκι πάστα χουρμά και πίεσε ελαφρά. Πως θα φτιάξεις την πάστα χουρμά? Το γράφει το link που το Παράξενο Πιρούνι σου έχει βάλει πάνω - πάνω αλλά επειδή ξέρει πως θα τεμπελιάσεις, θα στο γράψει κι εδώ:

Οι βασιλικοί χουρμάδες ή Medjool dates που θα λέγαμε και στο χωριό μας βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ στο τμήμα μαναβικής εκεί που είναι τα φρέσκα φρούτα κι όχι μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα. Το Παράξενο Πιρούνι τους αγοράζει συχνά - πυκνά αν κι είναι λίγο τσιμπημένοι γιατί είναι πεντανόστιμοι, θρεπτικοί, έχουν μια φυσική καραμελένια γεύση και βέβαια κάνουν θαύματα στα sugar-free γλυκάκια που σκαρώνει τώρα τελευταία!

Με ένα σκαφάκι από δαύτους λοιπόν το Παράξενο Πιρουνι έφτιαξε μια φυσική σοκολατένια πάστα, μακράν υγιεινότερη και νοστιμότερη από τη βιομηχανοποιημένη νουτέλα. Απλούστατα τους έπλυνε καλά, έβγαλε το κουκούτσι στο εσωτερικό τους και τους έκοψε κομματάκια. Έβαλε τα κομματάκια στο multi και πρόσθεσε φυστικοβούτυρο και λίγο χαρουπόμελο δουλεύοντας τα υλικά αυτά μαζί έτσι ώστε να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μίγμα σαν άλειμμα.

Το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε την πάστα χουρμά στο προηγούμενο κέικ και σκέφτηκε πως κι εδώ θα απογειώσει τα μπισκότα του. Τα έψησε όπως φαντάζεσαι στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να μοσχομυρίσουν!

Το Παράξενο Πιρούνι δε μπορεί να πίνει τον καφέ του το πρωί ξεροσφύρι οπότε ακόμα κι αν το χαρουποαλεύρι του τελείωσε, όλο και κάτι νέο θα σκαρώσει και όσο ζει, μάλλον θα ψήνει! Stay tuned λοιπόν και παραξενοπιρουνίσια φιλιά! 😊💋

You Might Also Like

0 σχόλια