Χριστουγεννιάτικα αρωματικά cookies βρώμης χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Νοεμβρίου 22, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Χριστουγεννιάτικα σε άρωμα, πεντανόστιμα και γλυκά όσο πρέπει, αυτά τα παραξενοπιρουνίσια μπισκότα θα γίνουν η αγαπημένη σου 
συνήθεια για όλο το χρόνο! 
Το Παράξενο Πιρούνι τα λατρεύει με τον πρωινό αρωματικό καφέ φίλτρου ή και με τον ελληνικό ασφαλώς που αυτές τις μέρες αρωματίζει με φλούδα πορτοκαλιού και κανέλα, για να γίνει κι αυτός κάπως πιο γιορτινός! 🎄🎇

Χωρίς πολλά λόγια, για 16 στρουμπουλά, ονειρεμένα μπισκότα:

- 3 μέτριες, πολύ ώριμες μπανάνες (να έχουν μαυρίσει)
- ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
- ένα κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/3 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο σκόνη
1/3 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη
- ένα σακουλάκι αποξηραμένα cranberries χωρίς ζάχαρη (150 γρ.)
- μια καλά γεμάτη χούφτα αμύγδαλα ωμά, ολόκληρα με τη φλούδα
- νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη, περίπου μια κούπα και κάτι

Καθαρίζεις τις μπανάνες, τις κόβεις σε μικρά κομμάτια και τις βάζεις σε ένα μπολ. Τις πατάς με ένα πιρούνι να λιώσουν. Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, τα cranberries και τα αμύγδαλα.
Σιγά - σιγά προσθέτεις και νιφάδες βρώμης έτσι ώστε να γίνει το μίγμα σαν ζύμη. Ανακατεύεις το μίγμα, ζυμώνοντας και με το χέρι. Το μίγμα πρέπει να κολλάει λίγο στα χέρια για να μη βγουν σκληρά τα cookies.

Τα πλάθεις, τα ακουμπάς πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που το έχεις απλώσει στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά, να αλλάξουν ελαφρώς χρώμα και -κυρίως- να μοσχομυρίσουν!
Με ελάχιστα υλικά, μόλις 5 λεπτά προετοιμασία, λερώνοντας μόνο ένα μπολ κι ένα πιρούνι προκύπτουν αυτά τα μπαμπάτσικα μπισκότα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!🍪

You Might Also Like

0 σχόλια