Μπισκότα αρακά με λεμόνι και πιπέρι

Ιουλίου 03, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτά τα μικροσκοπικά, πράσινα μπαλάκια και σε ποιον δεν αρέσουν? Ναι, ο λόγος για τον αρακά ή μπιζέλια ή όπως αλλιώς τον λένε στο χωριό σου, δε θα τα χαλάσουμε. 
Το Παράξενο Πιρούνι σε αυτόν εδώ τον μοναδικό ιστότοπο, ναό της ωφέλιμης γευστικής παραξενιάς, της βρώσιμης δημιουργικότητας και της γαστρονομικής διαφορετικότητας (και του χαριτωμένου γραπτού λόγου θα τολμούσε να πει 😊), εννοείται πως δεν έχει ανεβάσει συνταγές για αρακά κοκκινιστό ή λεμονάτο, όσο κι αν το ίδιο φυσικά λατρεύει τα συγκεκριμένα φαγητά και καμία διάθεση να τα σνομπάρει δεν έχει.
Εδώ όμως είμαστε -και είσαι, το Παράξενο Πιρούνι θέλει να πιστεύει- για το αλλιώτικο, το σπιρτόζικο, το ιντριγκαδόρικο! 

Ο αρακάς εδώ λοιπόν έχει γίνει ωραιότατο πράσινο χούμους, έχει μετατραπεί σε πεντανόστιμα υγιεινά κεφτεδάκια φούρνου και last but not least (εδώ είναι που χειροκροτάς) έχει γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, παγωτό αρακάς!!! 😀

Και τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση, το Παράξενο Πιρούνι θα σου παρουσιάσει πανεύκολα και φουλ υγιεινά αλμυρογλυκά μπισκότα αρακά!

Για καμιά 20αριά περίπου μπισκότα:

- 2 καλά ώριμες μπανάνες
- 2 κούπες περίπου βρώμη
- αν χρειαστεί, λίγο ρεβυθάλευρο* (βλ. παρακάτω)
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- λίγο ξερό, τριμμένο δυόσμο
- ένα κοφτό (και λίγο λιγότερο) κουταλάκι αλάτι
- 2 με 3 κουταλάκια περίπου ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
- 2 με 3 κουταλιές κολοκυθόσπορο
- μια με δυο κουταλιές περίπου παπαρουνόσπορο
- μια κούπα αρακά καλά ξεπαγωμένο

Η μόνη προετοιμασία που χρειάστηκε να κάνει το Παράξενο Πιρούνι γι' αυτή τη συνταγή, ήταν να ξεπαγώσει τον αρακά το πρωί. Το μεσημεράκι προς απόγευμα ήταν έτοιμο να φτιάξει τα μπισκότα του λιώνοντας τις 2 μπανάνες σε μπολ με ένα πιρούνι. Έβαλε βρώμη, τόση όση χρειάστηκε έτσι ώστε το μίγμα να μοιάζει κάπως με ζύμη που να μπορεί να σχηματιστεί με τα χέρια σε μπισκότα.
Επειδή όμως η βρώμη που είχε το Παράξενο Πιρούνι στο σακουλάκι του δεν έφτασε, πονηρό και παράξενο καθώς είναι, πήρε ένα κλειστό σακουλάκι με στραγάλια αφράτα ανάλατα που είχε στο ντουλάπι του και έβαλε με το μάτι μερικά στο multi αλέθοντας τα και φτιάχνοντας έτσι το ρεβυθάλευρο που σου ανέφερε πιο πάνω! Και το μίγμα των μπισκότων έδεσε, και έξτρα πρωτεΐνη θα είχε λόγω του στραγαλιού (που όπως όλοι ξέρουμε, το στραγάλι είναι ρεβύθι!).
Αν περισσέψει ρεβυθάλευρο, εννοείται το φυλάς για άλλη συνταγή.

Στη συνέχεια το Παράξενο Πιρούνι έβαλε στο μπολ με τις λιωμένες μπανάνες, τη βρώμη και το ρεβυθάλευρο όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζύμωσε ελαφρώς με τα χέρια του να ενσωματωθούν.
Έπλασε σε μπισκότα τα οποία τοποθέτησε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και πάνω στη σχάρα του φούρνου και έψησε στους 180 βαθμούς με αέρα για 15 με 20 λεπτά.
Τα άφησε να κρυώσουν και τα ξεκόλλησε. Το καλοκαίρι καλό είναι να αποθηκευτούν στο ψυγείο για να διατηρούνται αν και το καλύτερο είναι να μοιραστούν και να φαγωθούν με χαρά και όρεξη!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι τα πήρε μαζί του παντού μέσα στο σπίτι αλλά και στο μπαλκόνι, στη βόλτα, στη δουλειά, στην εκδρομή και φυσικά στην παραλία όπου έκλεψαν τις εντυπώσεις πολύ περισσότερο από το παραξενοπιρουνίσιο bikini body.

Τα έργα ενός δημιουργού όμως έχουν τελικά τη δική τους ταυτότητα, τη δική τους ιστορία και πορεία μέσα στο χρόνο και το Παράξενο Πιρούνι φυσικά χαίρεται γι' αυτό.
Εξάλλου, όπως ένας άλλος σοφός είπε κάποτε: "Δε ζουν τα Πιρούνια, ζουν τα έργα τους".😊😊😊

You Might Also Like

0 σχόλια