Παγωτό σοκολάτα vegan και χωρίς ζάχαρη

Ιουλίου 07, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κι άλλο παγωτό που τα έχει όλα, έχοντας παράλληλα ελάχιστα. Είναι vegan, είναι sugar-free κι όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα κλασικά σοκολατένια παγωτά. Το Παράξενο Πιρούνι μη σου πει πως είναι και νοστιμότερο!

Δε θα χρειαστείς παρά 5 υλικά, ένα μπλέντερ και λίγη υπομονή! Το φυτικό γάλα που προτιμάς, νιφάδες βρώμης, σοκολάτα με στέβια, χουρμάδες κι ένα εσπρεσάκι. Σε 3 κούπες λοιπόν φυτικού γάλακτος θα βάλεις να μουλιάσει για μια ωρίτσα (και περισσότερο αν έχεις χρόνο) 1 1/2 κούπα με νιφάδες βρώμης μαζί με 10 βασιλικούς χουρμάδες ψιλοκομμένους χωρίς το κουκούτσι τους φυσικά.

Πολτοποιείς καλά το μίγμα στο μπλέντερ και προσθέτεις 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα με στέβια λιωμένη σε μπεν μαρί (βράζεις νερό σε ένα κατσαρολάκι, αποσύρεις από την εστία και μισοβυθίζεις στο βραστό νερό ένα πλαστικό μπολάκι με τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια ανακατεύοντας συνέχεια με ένα κουταλάκι. Τώρα που είναι και καλοκαίρι, η σοκολάτα θα λιώσει εύκολα κι αμέσως). Ανακατεύεις καλά να αναμιχθούν τα υλικά και τέλος προσθέτεις και το εσπρεσάκι που θα δώσει έξτρα άρωμα και θα ενισχύσει τη γεύση της σοκολάτας. Αν όμως δε θες δε χρειάζεται να βάλεις, ή ακόμα καλύτερα μπορείς να προσθέσεις ένα μικρό ποτηράκι του εσπρέσο από το αγαπημένο σου λικέρ που να θεωρείς πως ταιριάζει με τη σοκολάτα!

Βάζεις το μίγμα στην κατάψυξη και μετά από 3/4 της ώρας το βγάζεις και το χτυπάς λίγο - λίγο στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθεί και να μη σκληρύνει πάρα πολύ στην κατάψυξη καθώς θα παγώνει.

Το μυστικό για κάθε σπιτικό παγωτό όσον αφορά την υφή είναι το να έχει κάποιος παγωτομηχανή ή αν δεν έχει να βγάζει το παγωτό κάθε τόσο και να το ανακατεύει με το μπλέντερ. Όσες περισσότερες φορές χτυπηθεί το παγωτό με το μπλέντερ, τόσο καλύτερο θα γίνει. Καθώς θα περνάει η ώρα, θα παγώνει ένα μέρος του παγωτού και το υπόλοιπο θα μένει ακόμα ρευστό. Θέλουμε να το χτυπάμε ανά δίωρο ή πιο μετά και τρίωρο, πριν παγώσει όλο.

Το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε πρωί - πρωί το παγωτό για να έχει όλη τη μέρα μπροστά του να το χτυπάει σταδιακά με το μπλέντερ, την επόμενη μέρα όμως ανταμείφθηκε με τη βελούδινη υφή που (ελπίζει) φαίνεται στη φωτογραφία.

Σοκολατένια, δροσερή απόλαυση και απίστευτα πλούσια υφή με γεμάτη γεύση, στην πιο "αθώα" της εκδοχή!

You Might Also Like

0 σχόλια