Πίνα κολάντα, η παραξενοπιρουνίσια

Ιουλίου 24, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Το Παράξενο Πιρούνι εν μέσω καύσωνα προφανώς δεν πολυμαγειρεύει, τη βγάζει με σαλάτες που ούτως ή άλλως λατρεύει, φρέσκα φρούτα που πολλές φορές ανακατεμένα με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς αντικαθιστούν ένα από τα δύο βασικά γεύματα και πολύυυ κρύο καφέ! Νομίζει πως στο αριστερό του χέρι υπάρχει μόνιμα ένας φρέντο καπουτσίνο πλέον 😊

Επειδή όμως δε γίνεται συνέχεια να πίνεις καφέ κι επειδή το Παράξενο Πιρούνι είναι που είναι δύσκολο στον ύπνο, από απογεύματα και βραδάκια του αρέσει να φτιάχνει και κανένα κοκτέιλ. Αυτά τα ωραία σπιτικά κοκτέιλ που βάζεις παγάκια και φρούτα στο blender μαζί με όποιο ποτό έχεις πρόχειρο και σε δευτερόλεπτα απολαμβάνεις το "ενήλικο" σμούθι σου!

Το πιο πρόσφατο που δημιουργήθηκε τυχαία σε μια έμπνευση της στιγμής και το Παράξενο Πιρούνι φτιάχνει συχνά - πυκνά, είναι κάτι σαν την ελληνική εκδοχή της πίνα κολάντα μια και περιέχει ούζο! Ούζο, ανανά και γάλα καρύδας! Τρία υλικά που κάνουν μια χαρά παρέα και θα το διαπιστώσεις αν βάλεις ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο στο μπλέντερ μαζί με μια χοντρή φέτα ανανά ψιλοκομμένη και μια κούπα γάλα καρύδας. Α, και φυσικά 5 - 6 παγάκια!

Το σερβίρεις αμέσως έτσι όπως θα είναι ομογενοποιημένο γιατί αν μείνει διαχωρίζονται τα κομματάκια του ανανά με αυτά του πάγου και δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για την υφή. Μπορείς να βάλεις και κάτι σε γλυκαντικό, πχ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης αλλά στο Παράξενο Πιρούνι δεν αρέσει να πολυγλυκίζει.

Σε άλλα νέα, το Παράξενο Πιρούνι ετοιμάζεται σιγά - σιγά για τις καλοκαιρινές του διακοπές, όσο ακόμα είναι σε θέση να τις κάνει. Αν κάτι έχει όχι απλώς μάθει αλλά εμπεδώσει καθώς μεγαλώνει, είναι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και στο επόμενο δευτερόλεπτο.

Κάθε καλοκαίρι που είσαι ζωντανός, γερός και έχεις ένα σπίτι με έναν άνθρωπο δικό σου μέσα σ' αυτό, είναι ένα ανεκτίμητο δώρο. Και το πιο ανεκτίμητο είναι κάθε φορά που φεύγεις, επιστρέφοντας, όλα αυτά να είναι εκεί. 

You Might Also Like

0 σχόλια