Τούρτα παγωτό παρφέ τριαντάφυλλο σε βάση από παντεσπάνι φυστικιού Αιγίνης

Ιουλίου 05, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι σήμερα μυρίζει τριαντάφυλλο 🌹
Μαλακό, λιγωτικό και λουλουδένιο παγωτό παρφέ που ξεκουράζεται πάνω σε ένα στρώμα από ονειρεμένο παντεσπάνι φυστικιού Αιγίνης. Ο συνδυασμός είναι επικίνδυνα εθιστικός, ξελογιαστικός θα μπορούσε να πει κανείς! 
Το παγωτό δημιουργήθηκε παλιότερα, τότε που το Παράξενο Πιρούνι έτρωγε ακόμα ζάχαρη κι επειδή σκέφτηκε πως ίσως τρως ζάχαρη κι εσύ που διαβάζεις, είναι κρίμα να μην ξέρεις πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις την ανθισμένη αυτή παγωμένη τούρτα και να τρελάνεις κόσμο! 

Πρώτα φτιάχνεις το παντεσπάνι με το φυστίκι Αιγίνης:

Υλικά για ένα ορθογώνιο ταψί (33 Χ 23):

- 5 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- μισό φλιτζάνι ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- λίγο ροδόνερο, λίγο κονιάκ και λίγη βανίλια σε υγρή μορφή
- ένα φακελάκι baking powder
- 200 γραμμάρια ωμά, ανάλατα φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα ψιλά στο multi

Χτυπάς με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη να φουσκώσει το μίγμα και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτεις τα αρωματικά και το baking 
powder. Προσθέτεις τα φιστίκια και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγγα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Στρώνεις το μίγμα στο ταψί που το έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για κανένα τέταρτο με εικοσάλεπτο μέχρι να φουσκώσει το παντεσπάνι και να γίνει ανοιχτό καστανό.
Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Στο μεταξύ ετοιμάζεις το παγωτό:

Για το παγωτό:

- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά παγωμένη από το ψυγείο
- ένα κουτάκι γάλα ζαχαρούχο
- ένα μικρό βαζάκι γλυκό τριαντάφυλλο
- λίγο κονιάκ & ροδόνερο

Χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα, το γλυκό τριαντάφυλλο (ένα μικρό βαζάκι, όχι παραπάνω από 200 γραμμάρια), λίγο ροδόνερο και κονιάκ. Ανακατεύεις απαλά με μαρίζ να αναμιχθούν τα υλικά και το μίγμα του παγωτού είναι έτοιμο.
Ξεκολλάς το κρύο πλέον παντεσπάνι φυστικού με προσοχή και ντύνεις το ταψί με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετείς μέσα το παντεσπάνι (αν χρειαστεί, κόβεις λίγο τις άκρες) και από πάνω το μίγμα του παγωτού. Το βάζεις στην κατάψυξη για κάποιες ώρες ή και για όλη τη νύχτα αν είναι απόγευμα - βραδάκι.

Την επόμενη μέρα η τριανταφυλλένια, φουλ αρωματική τούρτα παγωτό είναι έτοιμη για να την απολαύσεις! Μπορείς να κόψεις σε κομμάτια, να τοποθετήσεις σε τάπερ ή δοχείο που κλείνει καλά και να την αποθηκεύσεις έτοιμη προς κατανάλωση και σε μερίδες στην κατάψυξη.
Προαιρετικά βέβαια αυτό, καθώς είναι 100% βέβαιο πως δε θα χρειαστεί αποθήκευση και θα καταναλωθεί αμέσως με πελώρια λαχτάρα! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια